Publikavimo data: 2024-05-25
Lengvi cukinijų keksiukai
Tai labai paplitęs tešlos produktas. Aliejuje keptas tešlos žiedas retai kam asocijuojasi su žodžiais "lengvas" ir "sveikas". Tačiau siūlome jums originalų receptą, kurį įvertins net ir tie, kurie pavydžiai stebi savo mitybą. Šis koldūnų receptas yra paprastas ir patikimas, o rezultatas tikrai patiks. Patiekdami galite jį patobulinti, pridėdami mėgstamų prieskonių ar padažų.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlos pagrindą. Sutarkuotą ir pasūdytą cukiniją suberkite į sietelį, kad nusivarvėtų skystis, tada išspauskite rankomis ir sudėkite į dubenį. Sudėkite varškę. Jei ji stambi, pertrinkite per sietelį arba pašalinkite grūdelius bulvių trintuvu. Sudėkite cukrų, kiaušinį, krapus, pipirus ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Palaipsniui suberkite persijotus miltus, po kiekvieno įmaišymo kruopščiai išmaišydami tešlą. Tešla turi būti šiek tiek tirštesnė nei blynų. Priklausomai nuo miltų kokybės ir rūšies, jų kiekis gali skirtis, todėl tegul tai jūsų neatbaido. Kepkite koldūnus gerai įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos. Dviem šaukštais iškočiokite tešlą ir suformuokite formą su skylute viduryje.
Kategorijos