Publikavimo data: 2025-08-17
Lengvi migdolų ir imbiero sausainiai
Šis kepimo receptas tinka tiems, kurie laikosi dietos. Sausainiai yra labai lengvi ir skanūs. Kartu jis yra mažai kaloringas, nes gaminant naudojami sveiki produktai su minimaliu cukraus kiekiu. O migdolų miltai puikiai pakeičia įprastus miltus. Iš jų taip pat gaminami maracukai.
Žingsnis 1
Į negilų dubenį įmuškite kiaušinį, suberkite prieskonius ir kepimo miltelius, suberkite cukraus pakaitalą. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės. Minkštą sviestą sudėkite ant lėkštės ir ištirpinkite mikrobangų krosnelėje, kol taps skystas.
Žingsnis 2
Giliame dubenyje sumaišykite ištirpintą sviestą ir cukraus mišinį. Tada palaipsniui įmaišykite migdolų miltus, o tada linų sėmenų miltus.
Žingsnis 3
Užminkykite tešlą, ji bus šiek tiek puri. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 4
Atšaldytą tešlą dėkite tarp dviejų pergamento lakštų ir iškočiokite 2 milimetrų storio sluoksnį. Iš tešlos formelėmis išpjaukite figūrėles. Tešlos formeles dėkite ant kepimo pergamentu išklotos kepimo skardos ir pašaukite į iki 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintą orkaitę. Kepkite 10 minučių.
Kategorijos