Lengvosios jūrų lydekos filė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-15

Lengvosios jūrų lydekos filė

Gaminimo laikas
85 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
142 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Nedideliame dubenėlyje sumaišykite susmulkintas petražoles ir česnaką. Įdėkite apelsino žievelę ir gerai išmaišykite. Atidėkite į šalį.

Žingsnis 2

Kepimo formą gerai ištepkite augaliniu arba bet kokiu kitu aliejumi. Pirmiausia dugną išklokite morkomis, ant viršaus - lygiu sluoksniu svogūnų, tada išdėliokite jūros lydeką. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Uždenkite žuvį griežinėliais supjaustytais pomidorais ir siųskite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 40 minučių 180 ℃ temperatūroje.

Žingsnis 3

Giliame dubenyje gerai sumaišykite tarkuotą sūrį ir grietinę. Tolygiu sluoksniu paskleiskite mišinį ant žuvies ir kepkite dar 15 minučių. Pasibaigus laikui, atsargiai išimkite iš orkaitės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos