Lenkiško stiliaus lydekos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-12

Lenkiško stiliaus lydekos

Lenkiška lydeka buvo populiarus patiekalas sovietmečiu. Ši žuvis yra nebrangi, o namų šeimininkės ją vertina dėl to, kad ji turi mažiau kaulų nei upinės žuvys. Paruošimo technologija nereikalauja ypatingų pastangų. Lydekos gabaliukai troškinami daržovių sultinyje, tada sujungiami su grietinėlės padažu. Iš daržovių tradiciškai naudojami svogūnai ir morkos. Lydeką lengva atpažinti pagal dryžius ant nugaros. Šviežia žuvis turi būti su blizgančiomis akimis ir tvirta skerdena.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
96 kcal.
Baltymai
18 g
Riebalai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.16/5 (32 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Lenkiško stiliaus lydekos Žingsnis 1
Paruoškite daržovių sultinį. Į puodą supilkite vandenį, sudėkite nesmulkintus svogūnus ir morkas, pipirų žirnelius, lauro lapus, druską. Virkite 20 minučių.

Žingsnis 2

Lenkiško stiliaus lydekos Žingsnis 2
Paruoškite lydekas. Sudėkite žuvies gabaliukus į gilią keptuvę, supilkite daržovių sultinį, kad skystis apsemtų turinį. Troškinkite ant vidutinės ugnies 10 minučių.

Žingsnis 3

Lenkiško stiliaus lydekos Žingsnis 3
Kol lydekos troškinasi, paruoškite grietinėlės padažą. Ištirpinkite sviestą, smulkiai supjaustykite kiaušinius ir sudėkite juos į ištirpintą sviestą. Išmaišykite, pastatykite ant silpnos ugnies ir virkite 2-3 minutes. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais, išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos