Publikavimo data: 2024-01-20
Lentinis apelsinų keksas receptas
Apelsinų keksas - puikus skanėstas pasimėgauti gavėnios laikotarpiu. Nepaisant to, kad keksiukų recepte nėra kiaušinių ir sviesto, tešla gaunasi oro, purumo ir drėgna! Šis desertas puikiai tinka pusryčiams, popietiniam užkandžiui ir popietinei arbatai. Keksiuko skonis sodrus, saldus, su maloniomis citrusinių vaisių natomis. Jei norite, į keksą taip pat galite įdėti maltų graikinių riešutų, sultenių ar cukruotų vaisių.
Žingsnis 1
Paruoškite visus recepte išvardytus ingredientus. Pašalinkite apelsino žievelę (ją stambiai sutarkuokite) ir išspauskite sultis į aukštą matavimo indą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Giliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir kepimo miltelius.Kad pyrago struktūra būtų puresnė, prieš įmaišydami miltus į tešlą, persijokite juos per smulkų sietelį.
Žingsnis 3
Į stiklinę su apelsinų sultimis supilkite augalinį aliejų, obuolių sidro actą ir apelsino žievelę. Išmaišykite ingredientus šaukštu.
Žingsnis 4
Dabar sumaišykite skystus ingredientus su sausais: į miltus įpilkite apelsinų sulčių mišinio. Tai darykite palaipsniui, dalimis, nuolat maišydami ir padėdami mentele arba maišytuvu.
Žingsnis 5
Kepimo formą ištepkite lydytu sviestu arba augaliniu aliejumi. Supilkite tešlą į formą ir siųskite kepti 30-35 min. į 180 °C temperatūros orkaitę.Norėdami patikrinti, ar keksas paruoštas, pradurkite jį dantų krapštuku: jei jis bus sausas, keksas jau paruoštas.
Žingsnis 6
Šiek tiek atvėsinkite, išimkite iš formos, supjaustykite gabalėliais ir patiekite.
Žingsnis 7
Apelsinų keksiuką galima apipilti sirupu, apibarstyti cukraus pudra arba papuošti citrusinių vaisių griežinėliais!
Kategorijos