Publikavimo data: 2024-09-14
Lipnus irisinis pudingas
Žodis "pudingas" tikriausiai visiems pažįstamas. Tačiau daugelis jį įsivaizduoja kaip kreminį. Iš tikrųjų tai yra senas angliškas desertas, kuris yra keksiukas. Dažnai į pudingą dedama cukruotų vaisių, riešutų, džiovintų vaisių. Siūlome jums paprastą nesudėtingą pudingo su datulėmis receptą. Ir ne šiaip pudingo, o po karameliniu irisų padažu. "Toffee" išvertus iš anglų kalbos reiškia "irisas" arba "karamelė". Jį pasigaminti namuose gana paprasta, o rezultatas - skanus skanėstas.
Žingsnis 1
Supjaustykite datules mažais gabalėliais. Sudėkite jas į ąsotį arba puodą, supilkite arbatą ir užkaiskite. Užvirus virkite datules 4 minutes. Tada įberkite sodos, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies. Atvėsinkite datulių mišinį.
Žingsnis 2
Giliame dubenyje sumaišykite vištienos kiaušinius, suminkštintą sviestą ir rudąjį cukrų. Viską išplakite iki vientisos masės. Plakant mišinys turėtų tapti šviesios spalvos.
Žingsnis 3
Palaipsniui supilkite persijotus miltus. Įmaišykite kepimo miltelius, datulių mišinį ir romą. Viską išmaišykite.
Žingsnis 4
Kepimo indą patepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Supilkite į jį tešlą. Pašaukite pudingą į 200 °C įkaitintą orkaitę 40 minučių.
Žingsnis 5
Išimkite pudingą iš orkaitės ir 10 minučių atvėsinkite. Pudingo viršus turi būti su tvirta plutele.
Žingsnis 6
Dabar paruoškite irisinį padažą. Dubenyje sumaišykite sviestą, rudąjį cukrų ir grietinėlę. Viską išmaišykite ir pastatykite ant silpnos ugnies. Padažą virkite, kol cukrus visiškai ištirps. Padažas turėtų šiek tiek užvirti ir tapti tirštesnis.
Žingsnis 7
Pudingą supjaustykite gabalėliais, sudėkite į lėkštę ir užpilkite irisų padažu. Paruošta!
Kategorijos