Publikavimo data: 2024-06-12
Lydekos filė su baklažanais, cukinijomis ir saldžiosiomis paprikomis
Lydekų mėsa yra labai švelni ir švelnaus skonio. Jai būdingas mažas kaulų kiekis. Todėl lydekos idealiai tinka šiam receptui. Daržovės suteiks patiekalui ryškumo ir skonio sodrumo, o beveik visiškas kaulų nebuvimas žuvies mėsoje suteiks jam patrauklumo. Jis puikiai tiks tiek šventiniam stalui, tiek namų pietums ar vakarienei. Naudodami žuvį savo mityboje bent du kartus per savaitę, sustiprinsite organizmą reikalingais mikroelementais.
Žingsnis 1
Papriką, baklažaną ir cukiniją supjaustykite kubeliais. Jei cukinija pernokusi, išimkite sėklas ir nulupkite.
Žingsnis 2
Pasūdykite, pagardinkite universaliais prieskoniais arba žuvies prieskoniais. Supjaustykite lydekos filė nedideliais gabalėliais. Ir pridėkite prie daržovių.
Žingsnis 3
Paimkite kepimo indą. Perdėkite paruoštas daržoves ir žuvį, viską apšlakstykite aliejumi, išmaišykite. Indas paruoštas kepti
Žingsnis 4
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir įdėkite indą kepti. Kai daržovės paruduos, paragaukite, ar jos iškepusios. Apytikslė kepimo trukmė - 30 minučių. Priklauso nuo jūsų orkaitės.
Žingsnis 5
Mėsa būna neįtikėtinai minkšta ir sultinga. Gero apetito.
Kategorijos