Publikavimo data: 2024-06-12
Lydekos folijoje
Gerą laimikį, net jei jis yra iš parduotuvės, reikia tinkamai paruošti. Tai ypač pasakytina apie lydekos patiekalą! Ši žuvis labai švelni ir nėra kaulėta. Iškepus folijoje, patiekalas gaunasi ne tik skanus, bet ir naudingas! Lydekose yra daug baltymų. Šis mažai kalorijų turintis patiekalas aprūpins jūsų organizmą daugybe nepakeičiamų aminorūgščių ir vitaminų. Patiekalui pagražinti pridėkite citrinos žiedų ir špinatų. Kepdami lydekos filė folijoje gausite sultingą ir švelnų patiekalą pietų stalui!
Žingsnis 1
Ant pjaustymo lentelės plonai supjaustykite citriną apskritimais.
Žingsnis 2
Kepimo indo dugną ir šonus išklokite folija. Įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus. Į formos vidurį ant folijos sudėkite lydekos filė. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Ant viršaus sudėkite citriną ir špinatus.
Žingsnis 3
Suvyniokite lydekos filė su citrina ir špinatais į foliją taip, kad ji uždengtų žuvį iš visų pusių.
Žingsnis 4
20 minučių kepkite lydekos filė iki 180 C įkaitintoje orkaitėje. Po to ištraukite formą iš orkaitės, atsargiai atidarykite foliją ir palikite žuvį 5 minutes kambario temperatūroje. Atlikta!
Kategorijos