Publikavimo data: 2025-08-19
Lydekos, keptos po svogūnų lukštu
Kas nemėgsta keptos žuvies? O aš mėgstu žuvį, keptą po svogūnų lukštais. Pagal šį receptą paruošta žuvis dėl svogūnų apvalkalo būna sultinga ir aromatinga.
Žingsnis 1
Šiam receptui galite naudoti bet kokią žuvį. Tinka ir jūros, ir upių žuvys. Aš naudojau upinę lydeką. Žuvį išvalykite ir išdarinėkite. Nupjaukite pelekus.
Žingsnis 2
Supjaustykite žuvį norimo dydžio gabalėliais. Aš ją supjausčiau vidutinio dydžio gabalėliais.
Žingsnis 3
Paruoškite miltus planavimui. Paimkite naują celofaninį maišelį. Į jį įdėkite miltų.
Žingsnis 4
Į miltus įberkite druskos. Visą šį mišinį sumaišykite tiesiai į maišelį. Duona paruošta. Ją galite sudėti į lėkštę ir apvolioti žuvį. Tačiau aš renkuosi šį būdą dėl patogumo ir dėl to, kad tada maišelį gali tiesiog išmesti ir nereikia valyti lėkštės nuo miltų.
Žingsnis 5
Visas žuvis sudėkite į miltų maišelį.
Žingsnis 6
Rankomis sandariai užriškite maišelį ir, apvertę jį, suvyniokite į jį visą žuvį. Žuvis bus tolygiai padengta džiūvėsėliais, o stalviršis ir virtuvė liks švarūs.
Žingsnis 7
Į įkaitintą keptuvę supilkite augalinį aliejų, sudėkite žuvį iš maišelio.
Žingsnis 8
Ant žuvies paskleiskite griežinėliais supjaustytus svogūnus. Mėgstu, kad svogūnų būtų daug. Svogūnai būna tokie skanūs. Jei norite, keptuvę su žuvimi galite uždengti dangčiu.
Žingsnis 9
Kepkite žuvį apie 10 minučių ant vidutinės ugnies. Tada apverskite į kitą pusę. Ir kepkite dar 12 minučių.
Kategorijos