Lydekos, keptos po svogūnų lukštu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Lydekos, keptos po svogūnų lukštu

Kas nemėgsta keptos žuvies? O aš mėgstu žuvį, keptą po svogūnų lukštais. Pagal šį receptą paruošta žuvis dėl svogūnų apvalkalo būna sultinga ir aromatinga.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
285 kcal.
Baltymai
15 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.67/5 (3 bal.)

Žingsnis 1

Lydekos, keptos po svogūnų lukštu Žingsnis 1
Šiam receptui galite naudoti bet kokią žuvį. Tinka ir jūros, ir upių žuvys. Aš naudojau upinę lydeką. Žuvį išvalykite ir išdarinėkite. Nupjaukite pelekus.

Žingsnis 2

Lydekos, keptos po svogūnų lukštu Žingsnis 2
Supjaustykite žuvį norimo dydžio gabalėliais. Aš ją supjausčiau vidutinio dydžio gabalėliais.

Žingsnis 3

Lydekos, keptos po svogūnų lukštu Žingsnis 3
Paruoškite miltus planavimui. Paimkite naują celofaninį maišelį. Į jį įdėkite miltų.

Žingsnis 4

Lydekos, keptos po svogūnų lukštu Žingsnis 4
Į miltus įberkite druskos. Visą šį mišinį sumaišykite tiesiai į maišelį. Duona paruošta. Ją galite sudėti į lėkštę ir apvolioti žuvį. Tačiau aš renkuosi šį būdą dėl patogumo ir dėl to, kad tada maišelį gali tiesiog išmesti ir nereikia valyti lėkštės nuo miltų.

Žingsnis 5

Lydekos, keptos po svogūnų lukštu Žingsnis 5
Visas žuvis sudėkite į miltų maišelį.

Žingsnis 6

Lydekos, keptos po svogūnų lukštu Žingsnis 6
Rankomis sandariai užriškite maišelį ir, apvertę jį, suvyniokite į jį visą žuvį. Žuvis bus tolygiai padengta džiūvėsėliais, o stalviršis ir virtuvė liks švarūs.

Žingsnis 7

Lydekos, keptos po svogūnų lukštu Žingsnis 7
Į įkaitintą keptuvę supilkite augalinį aliejų, sudėkite žuvį iš maišelio.

Žingsnis 8

Lydekos, keptos po svogūnų lukštu Žingsnis 8
Ant žuvies paskleiskite griežinėliais supjaustytus svogūnus. Mėgstu, kad svogūnų būtų daug. Svogūnai būna tokie skanūs. Jei norite, keptuvę su žuvimi galite uždengti dangčiu.

Žingsnis 9

Lydekos, keptos po svogūnų lukštu Žingsnis 9
Kepkite žuvį apie 10 minučių ant vidutinės ugnies. Tada apverskite į kitą pusę. Ir kepkite dar 12 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, pupelių sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos