Publikavimo data: 2024-06-12
Lydekos kotletai su lašiniais
Kiekvienas žvejys bent kartą norėjo ar net pats sugavo lydeką. Tokį grobį reikia išvirti, nes lydeka yra gana kaulėta žuvis. Todėl geriausias upių plėšriosios žuvies paruošimo būdas bus jos perdirbimas į maltą mėsą! Iš anksto žuvį reikia padalyti ir palikti tik filė. Likę smulkūs kaulai bus sutraiškyti ir jų nebus jaučiama kotletuose. Pridėjus kiaulienos taukų, lydekos kotletai bus sultingesni. Duona su pienu padarys maltinukus minkštesnius, o paruoštą patiekalą - minkštesnį ir sotesnį!
Žingsnis 1
Atskirame dubenyje sulaužykite kvietinę duoną su pluta. Į dubenį supilkite pieną, kad duona suminkštėtų.
Žingsnis 2
Ant švarios pjaustymo lentos lydekos filė ir lašinius supjaustykite nedideliais gabalėliais. Susmulkinkite svogūnus.
Žingsnis 3
Kitame dubenyje sumaišykite kotletams skirtą faršą. Sumaišykite lydekos filė gabalėlius, taukus, svogūnus. Į dubenį įpilkite kvietinės duonos ir pieno mišinio. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų ir dar kartą išmaišykite.
Žingsnis 4
Supilkite džiūvėsėlius į lėkštę. Iš anksčiau paruoštos maltos mėsos suformuokite kelis norimo dydžio kotletus ir iš abiejų pusių apvoliokite džiūvėsėliuose.
Žingsnis 5
Paimkite švarią keptuvę ir patepkite ją augaliniu aliejumi. Sudėkite į ją apkeptus kotletus ir kepkite iš abiejų pusių 10-15 minučių ant vidutinės ugnies, kol taps auksinės spalvos.
Kategorijos