Lydekos orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-12

Lydekos orkaitėje

Rusija yra labai turtinga vandens telkinių ir garsėja žvejyba! Žuvies patiekalai, ypač lydekos, visada labai sėkmingi. Ši žuvis labai švelni ir nėra kaulėta. Iškeptas patiekalas būna ne tik skanus, bet ir naudingas! Lydekose yra daug baltymų. Šis mažai kalorijų turintis patiekalas aprūpins organizmą daugybe nepakeičiamų aminorūgščių ir vitaminų. Gražiam pateikimui pridėkite citrinos griežinėlių ir sojų padažo. Kepdami lydekos filė folijoje, gausite labai švelnų patiekalą pietų stalui!
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
204 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
16 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.16/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Lydekos orkaitėje Žingsnis 1
Sudėkite lydekų filė į kepimo formą, kurios dugną iš anksto patepkite augaliniu aliejumi.

Žingsnis 2

Lydekos orkaitėje Žingsnis 2
Žuvies paviršių patepkite augaliniu aliejumi, pagal skonį įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų.

Žingsnis 3

Lydekos orkaitėje Žingsnis 3
Palikite žuvį 15 minučių, kad įsigertų aliejus ir prieskoniai.

Žingsnis 4

Lydekos orkaitėje Žingsnis 4
Kepkite lydekų filė 20 minučių 180 C įkaitintoje orkaitėje. Po to ištraukite formą iš orkaitės ir palikite žuvį 5 minutes kambario temperatūroje. Atlikta!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos