Publikavimo data: 2024-06-12
Lydekos orkaitėje
Rusija yra labai turtinga vandens telkinių ir garsėja žvejyba! Žuvies patiekalai, ypač lydekos, visada labai sėkmingi. Ši žuvis labai švelni ir nėra kaulėta. Iškeptas patiekalas būna ne tik skanus, bet ir naudingas! Lydekose yra daug baltymų. Šis mažai kalorijų turintis patiekalas aprūpins organizmą daugybe nepakeičiamų aminorūgščių ir vitaminų. Gražiam pateikimui pridėkite citrinos griežinėlių ir sojų padažo. Kepdami lydekos filė folijoje, gausite labai švelnų patiekalą pietų stalui!
Žingsnis 1
Sudėkite lydekų filė į kepimo formą, kurios dugną iš anksto patepkite augaliniu aliejumi.
Žingsnis 2
Žuvies paviršių patepkite augaliniu aliejumi, pagal skonį įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų.
Žingsnis 3
Palikite žuvį 15 minučių, kad įsigertų aliejus ir prieskoniai.
Žingsnis 4
Kepkite lydekų filė 20 minučių 180 C įkaitintoje orkaitėje. Po to ištraukite formą iš orkaitės ir palikite žuvį 5 minutes kambario temperatūroje. Atlikta!
Kategorijos