Publikavimo data: 2024-06-15
Lydekos orkaitėje su paprika ir sumaku
Kepta lydeka aštrioje duonelėje - patiekalas tikriems gurmanams. Paprika ir sumaka suteikia žuviai sodrų skonį ir nepamirštamą aromatą, tačiau prieskonius naudokite atsargiai, kad nepersistengtumėte. Lydekos puikiai dera su bet kokiais garnyrais ir įvairiais padažais, tad drąsiai eksperimentuokite!
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite porą petražolių šakelių. Česnaką supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 2
Nedideliame dubenėlyje sumaišykite česnaką, petražoles ir papriką.
Žingsnis 3
Įberkite sumako ir žiupsnelį druskos. Supilkite augalinį aliejų ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Aptepkite lydekas mišiniu ir sudėkite į kepimo indą. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 minučių.
Žingsnis 5
Į lėkštę dėkite lydekos porciją, papuoškite baziliko lapeliais ar kitais žalumynais ir patiekite. Gero apetito!
Kategorijos