Lydekos orkaitėje su paprika ir sumaku pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Lydekos orkaitėje su paprika ir sumaku

Kepta lydeka aštrioje duonelėje - patiekalas tikriems gurmanams. Paprika ir sumaka suteikia žuviai sodrų skonį ir nepamirštamą aromatą, tačiau prieskonius naudokite atsargiai, kad nepersistengtumėte. Lydekos puikiai dera su bet kokiais garnyrais ir įvairiais padažais, tad drąsiai eksperimentuokite!
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
147 kcal.
Baltymai
16 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4.15/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Lydekos orkaitėje su paprika ir sumaku Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite porą petražolių šakelių. Česnaką supjaustykite griežinėliais.

Žingsnis 2

Lydekos orkaitėje su paprika ir sumaku Žingsnis 2
Nedideliame dubenėlyje sumaišykite česnaką, petražoles ir papriką.

Žingsnis 3

Lydekos orkaitėje su paprika ir sumaku Žingsnis 3
Įberkite sumako ir žiupsnelį druskos. Supilkite augalinį aliejų ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 4

Lydekos orkaitėje su paprika ir sumaku Žingsnis 4
Aptepkite lydekas mišiniu ir sudėkite į kepimo indą. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 minučių.

Žingsnis 5

Lydekos orkaitėje su paprika ir sumaku Žingsnis 5
Į lėkštę dėkite lydekos porciją, papuoškite baziliko lapeliais ar kitais žalumynais ir patiekite. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos