Publikavimo data: 2024-06-12
Lydekos rankovėje su morkomis
Ešerys - ešerinių šeimos gėlavandenė žuvis. Dėl savo skonio ir nedidelio kaulų kiekio lydekos dažnai naudojamos kulinarijoje. Ji kepama, troškinama, kepama, iš jos gaminami troškiniai ir sriubos. Šiame recepte siūlome jums pasigaminti lydeką su morkomis rankovėje. Šis gaminimo būdas labai naudingas, nes produktas ne kepamas, o troškinamas ir kartu verdamas garuose. Dėl to žuvis būna sultinga ir labai skani!
Žingsnis 1
Morkas supjaustykite apvaliomis plonomis riekelėmis.
Žingsnis 2
Sudėkite lydekas į nedidelį dubenį, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite daržovių prieskoniais ir juodaisiais pipirais. Jei prieskoniai nesūdyti, taip pat įberkite druskos pagal skonį. Viską atsargiai išmaišykite, kad prieskoniai ir aliejus tolygiai pasiskirstytų ant žuvies.
Žingsnis 3
Į kepimo rankovę sudėkite morkų griežinėlius ir žuvį. Į rankovę supilkite likusį aliejų ir prieskonius. Ant žuvies sudėkite citrinos griežinėlius. Suriškite rankovę iš abiejų pusių ir įdėkite į kepimo indą. Peiliu rankovėje padarykite keletą skylučių, kad kepant išeitų garų perteklius. Pašaukite lydeką į orkaitę 20 minučių.
Žingsnis 4
Kai patiekalas bus paruoštas, išimkite jį iš orkaitės. Į lėkštę sudėkite morkų griežinėlius, o ant viršaus - lydeką. Papuoškite patiekalą salotų lapu ir vyšniniu pomidoru. Gero apetito!
Kategorijos