Lydekos su baklažanais ir sūriu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Lydekos su baklažanais ir sūriu

Žuvis su sūriu ir daržovėmis bus skani ir karšta, ir šalta. Ji greitai iškepa, todėl šis patiekalas bus geras pasirinkimas šeimos vakarienei. Dėl gražios sūrio "kepurėlės" šį patiekalą galima be drovumo patiekti svečiams. Šiame recepte galite naudoti tiek jūros, tiek upių žuvį. Siūlome kaip pagrindinį ingredientą naudoti lydeką, nes ji turi nedaug kaulų ir riebalų, bet taip pat daug baltymų, kurie taip reikalingi mūsų organizmui.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
122 kcal.
Baltymai
16 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.15/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Lydekos su baklažanais ir sūriu Žingsnis 1
Baklažanus ir pomidorus supjaustykite 0,5 cm storio griežinėliais.

Žingsnis 2

Lydekos su baklažanais ir sūriu Žingsnis 2
Marinuokite lydekų filė 10-15 minučių augaliniame aliejuje su prieskoniais, druska, pipirais ir laimo sultimis.

Žingsnis 3

Lydekos su baklažanais ir sūriu Žingsnis 3
Į augaliniu aliejumi pateptą kepimo indą sudėkite baklažanų griežinėlius, tada lydekų filė.

Žingsnis 4

Lydekos su baklažanais ir sūriu Žingsnis 4
Ant viršaus sudėkite pomidorus ir tarkuotą sūrį.

Žingsnis 5

Lydekos su baklažanais ir sūriu Žingsnis 5
Kepkite lydekos filė su daržovėmis iki 200 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje 40-45 minutes.

Žingsnis 6

Lydekos su baklažanais ir sūriu Žingsnis 6
Patiekite paruoštą lydekos filė su baklažanais ir sūriu lėkštėse, papuošę porų žiedais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos