Publikavimo data: 2024-06-15
Lydekos su baklažanais ir sūriu
Žuvis su sūriu ir daržovėmis bus skani ir karšta, ir šalta. Ji greitai iškepa, todėl šis patiekalas bus geras pasirinkimas šeimos vakarienei. Dėl gražios sūrio "kepurėlės" šį patiekalą galima be drovumo patiekti svečiams. Šiame recepte galite naudoti tiek jūros, tiek upių žuvį. Siūlome kaip pagrindinį ingredientą naudoti lydeką, nes ji turi nedaug kaulų ir riebalų, bet taip pat daug baltymų, kurie taip reikalingi mūsų organizmui.
Žingsnis 1
Baklažanus ir pomidorus supjaustykite 0,5 cm storio griežinėliais.
Žingsnis 2
Marinuokite lydekų filė 10-15 minučių augaliniame aliejuje su prieskoniais, druska, pipirais ir laimo sultimis.
Žingsnis 3
Į augaliniu aliejumi pateptą kepimo indą sudėkite baklažanų griežinėlius, tada lydekų filė.
Žingsnis 4
Ant viršaus sudėkite pomidorus ir tarkuotą sūrį.
Žingsnis 5
Kepkite lydekos filė su daržovėmis iki 200 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje 40-45 minutes.
Žingsnis 6
Patiekite paruoštą lydekos filė su baklažanais ir sūriu lėkštėse, papuošę porų žiedais.
Kategorijos