Publikavimo data: 2024-06-12
Lydekos su bulvėmis
Lydekos su bulvėmis - puikus pasirinkimas šeimos vakarienei ar šventinei puotai. Patiekalas gaminamas orkaitėje, todėl užtruksite šiek tiek laiko ir nereikalaus nuolatinio buvimo virtuvėje. Tradicinis žuvies ir bulvių derinys patiks visiems be išimties. Dar vienas lydekos privalumas - liesa mėsa ir nedaug kaulų. Dėl didelio baltymų kiekio šioje žuvyje patiekalas yra ne tik skanus, bet ir naudingas.
Žingsnis 1
Supjaustykite lydekų filė vidutinio dydžio gabalėliais.
Žingsnis 2
Bulves supjaustykite griežinėliais, svogūnus smulkiai supjaustykite, o morkas stambiai sutarkuokite. Giliame dubenyje sumaišykite lydekos filė su daržovėmis ir majonezu, pagal skonį pagardinkite pipirais ir druska.
Žingsnis 3
Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite į ją žuvį bei daržoves. Įdėkite kepimo formą į įkaitintą iki 220 °C temperatūros orkaitę 40-45 minutėms.
Žingsnis 4
Likus 15 minučių iki kepimo, sutarkuokite sūrį ir juo apibarstykite bulves bei žuvį. Dėkite formą atgal į orkaitę ir kepkite, kol taps auksinė.
Žingsnis 5
Patiekite lydekas ir bulves iš karto po to, kai jos iškepa.
Kategorijos