Publikavimo data: 2024-06-12
Lydekos su bulvėmis ir marinuotais agurkais
Kaip žinote, žuvis yra nepaprastai naudinga žmogaus organizmui, todėl specialistai pataria ją įtraukti į savo mitybą. Savo ruožtu lydekų valgymas padeda stiprinti širdies ir kraujagyslių sistemą, mažina cholesterolio kiekį kraujyje ir infarkto bei insulto riziką. Gaminkite lydekas su daržovėmis pagal šį receptą. Tai bus puiki ir sveika vakarienė visai šeimai! Pagrindinis patiekalo akcentas - marinuoti agurkai, kurie puikiai dera prie žuvies.
Žingsnis 1
Bulves supjaustykite mažais griežinėliais. Morkas supjaustykite plonais griežinėliais, o svogūną - pusžiedžiais.
Žingsnis 2
Agurkus supjaustykite stambiais šiaudeliais. Supjaustykite lydeką mažais gabalėliais.
Žingsnis 3
Žuvį ir daržoves sudėkite į didelį dubenį. Viską pagardinkite druska, pipirais, žolelėmis ir rozmarinais. Švelniai išmaišykite.
Žingsnis 4
Kepimo indą patepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite į jį žuvį bei daržoves. Uždenkite formą folija ir padarykite joje keletą skylučių garams išeiti. Siųskite indą kepti į orkaitę 30-40 minučių, kol iškeps. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos nuimkite foliją nuo formos, kad patiekalas paruduotų.
Žingsnis 5
Patiekite lydeką su daržovėmis, ant viršaus pabarstydami smulkintais šviežiais krapais. Paruošta. Gero apetito!
Kategorijos