Publikavimo data: 2024-06-15
Lydekos su citrina ir graikiniais riešutais
Norėdami pagerinti mėsos ir žuvies patiekalų skonį, profesionalūs virėjai naudoja citriną. Šio vaisiaus sultys mėsą padaro minkštą, o žuvyje gali ištirpinti smulkius kaulus ir pašalinti nemalonų kvapą, kuris atsiranda kepant. Sudakas, keptas su citrina, gaunasi skanus ir minkštas, o graikiniai riešutai šiame recepte patiekalui suteikia kaloringumo. Dar vienas šios žuvies pliusas - nedidelis kaulų skaičius ir didelis organizmui reikalingų baltymų kiekis.
Žingsnis 1
Smulkiai sukapokite graikinius riešutus.
Žingsnis 2
Supjaustykite citriną apskritimais.
Žingsnis 3
Marinuokite lydekų filė augaliniame aliejuje su prieskoniais, druska, citrina ir graikiniais riešutais.
Žingsnis 4
Sudėkite žuvį su marinatu į kepimo formą ir 40-45 min. kepkite 200 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje.
Žingsnis 5
Patiekite paruoštą lydekos filė serviravimo lėkštėse, papuošdami patiekalą šviežiomis petražolėmis ir graikiniais riešutais.
Kategorijos