Lydekos su citrina ir graikiniais riešutais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Lydekos su citrina ir graikiniais riešutais

Norėdami pagerinti mėsos ir žuvies patiekalų skonį, profesionalūs virėjai naudoja citriną. Šio vaisiaus sultys mėsą padaro minkštą, o žuvyje gali ištirpinti smulkius kaulus ir pašalinti nemalonų kvapą, kuris atsiranda kepant. Sudakas, keptas su citrina, gaunasi skanus ir minkštas, o graikiniai riešutai šiame recepte patiekalui suteikia kaloringumo. Dar vienas šios žuvies pliusas - nedidelis kaulų skaičius ir didelis organizmui reikalingų baltymų kiekis.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
155 kcal.
Baltymai
16 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.22/5 (18 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Lydekos su citrina ir graikiniais riešutais Žingsnis 1
Smulkiai sukapokite graikinius riešutus.

Žingsnis 2

Lydekos su citrina ir graikiniais riešutais Žingsnis 2
Supjaustykite citriną apskritimais.

Žingsnis 3

Lydekos su citrina ir graikiniais riešutais Žingsnis 3
Marinuokite lydekų filė augaliniame aliejuje su prieskoniais, druska, citrina ir graikiniais riešutais.

Žingsnis 4

Lydekos su citrina ir graikiniais riešutais Žingsnis 4
Sudėkite žuvį su marinatu į kepimo formą ir 40-45 min. kepkite 200 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje.

Žingsnis 5

Lydekos su citrina ir graikiniais riešutais Žingsnis 5
Patiekite paruoštą lydekos filė serviravimo lėkštėse, papuošdami patiekalą šviežiomis petražolėmis ir graikiniais riešutais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos