Lydekos su citrina ir sumaku. pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Lydekos su citrina ir sumaku.

Lydekos su citrina ir sumaku - geras patiekalas šventiniam stalui. Šioje žuvyje nėra daug kaulų ir ji turi daug baltymų, todėl patiekalas yra naudingas. Gaminant citrina pašalina nemalonų žuvies kvapą ir padaro filė minkštesnę. Rytietiškas prieskonis sumakas patiekalui suteikia rūgštumo ir nudažo lydeką bordo spalva. Būtent ji suteikia patiekalui neįprastą išvaizdą. Tokia lydeka su citrina ir sumaku patiks visiems žuvies mėgėjams.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
109 kcal.
Baltymai
15 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.9/5 (30 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Lydekos su citrina ir sumaku. Žingsnis 1
Supjaustykite citriną apskritimais.

Žingsnis 2

Lydekos su citrina ir sumaku. Žingsnis 2
Raudonąjį svogūną supjaustykite kubeliais.

Žingsnis 3

Lydekos su citrina ir sumaku. Žingsnis 3
Marinuokite lydekų filė augaliniame aliejuje su raudonuoju svogūnu, citrina, druska, Dižono garstyčiomis ir sumaku.

Žingsnis 4

Lydekos su citrina ir sumaku. Žingsnis 4
Sudėkite lydekų filė su marinatu į kepimo formą ir kepkite 200 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje 40-45 minutes.

Žingsnis 5

Lydekos su citrina ir sumaku. Žingsnis 5
Patiekite paruoštą žuvį lėkštėse, papuoštą citrina ir balzaminiu actu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos