Publikavimo data: 2024-06-15
Lydekos su citrina ir sumaku.
Lydekos su citrina ir sumaku - geras patiekalas šventiniam stalui. Šioje žuvyje nėra daug kaulų ir ji turi daug baltymų, todėl patiekalas yra naudingas. Gaminant citrina pašalina nemalonų žuvies kvapą ir padaro filė minkštesnę. Rytietiškas prieskonis sumakas patiekalui suteikia rūgštumo ir nudažo lydeką bordo spalva. Būtent ji suteikia patiekalui neįprastą išvaizdą. Tokia lydeka su citrina ir sumaku patiks visiems žuvies mėgėjams.
Žingsnis 1
Supjaustykite citriną apskritimais.
Žingsnis 2
Raudonąjį svogūną supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 3
Marinuokite lydekų filė augaliniame aliejuje su raudonuoju svogūnu, citrina, druska, Dižono garstyčiomis ir sumaku.
Žingsnis 4
Sudėkite lydekų filė su marinatu į kepimo formą ir kepkite 200 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje 40-45 minutes.
Žingsnis 5
Patiekite paruoštą žuvį lėkštėse, papuoštą citrina ir balzaminiu actu.
Kategorijos