Publikavimo data: 2024-06-12
Lydekos su citrina keptuvėje
Žuviai virti dažnai naudojama citrina. Profesionalūs virėjai teigia, kad šio vaisiaus sultys pagerina patiekalų skonį ir papildo visus ingredientus. Dėl citrinos žuvies filė tampa minkšta, be to, ji gali ištirpdyti smulkius kaulus ir pašalinti nemalonų kvapą, kuris atsiranda ją gaminant. Į lydeką įdėję citrinos, gausite skanų ir švelnų patiekalą. Jį galite kepti ir orkaitėje, ir keptuvėje.
Žingsnis 1
Citriną ir aitriąją papriką supjaustykite apskritimais.
Žingsnis 2
Giliame dubenyje sumaišykite sojų padažą, citriną, aitriąją papriką, smulkiai supjaustytą česnaką, druską ir augalinį aliejų.
Žingsnis 3
Sudėkite lydekų filė į marinatą ir palikite 10 minučių.
Žingsnis 4
Į įkaitintą keptuvę su marinatu sudėkite marinuotas sanderio filė ir kepkite po 7 minutes iš abiejų pusių. Tada 5 minutes troškinkite uždengę dangčiu ir įpilkite 3 šaukštus vandens.
Žingsnis 5
Patiekite paruoštą lydekos filė lėkštėse, papuošę špinatais ir aitriosios paprikos apskritimais.
Kategorijos