Publikavimo data: 2024-06-12
Lydekos su cukinija grietinėje
Rusų virtuvėje žuvies patiekalams, ypač lydekoms, skirtas atskiras skyrius! Ši žuvis nėra itin kaulėta, o tinkamai paruošta ji būna labai švelni. Žuvį galima kepti, virti, tačiau geriausia ją kepti. Taip išsaugosite visus makro- ir mikroelementus, kurių joje labai daug! Tai daug nepakeičiamų aminorūgščių ir vitaminų! Sudakas puikiai dera su cukinija ir svogūnais. Įdaras, kurio pagrindą sudaro grietinė, rozmarinas ir mairūnas, padarys patiekalą dar švelnesnį ir skanesnį!
Žingsnis 1
Ant švarios pjaustymo lentos supjaustykite lydekų filė vidutinio dydžio gabalėliais. Svogūną ir cukiniją supjaustykite žiedais.
Žingsnis 2
Giliame dubenyje sumaišykite grietinę ir tarkuotą česnaką. Pagal skonį įberkite rozmarino ir mairūno.
Žingsnis 3
Sumaišykite visus ingredientus dubenyje ir užpilkite trupučiu verdančio vandens. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Į švarų kepimo indą, išteptą augaliniu aliejumi, sudėkite griežinėliais supjaustytas cukinijas ir svogūnus. Tada sudėkite lydekos filė gabalėlius. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
Žingsnis 5
Indą užpildykite iš anksto paruoštu mišiniu, kurio pagrindą sudaro grietinė, česnakas, rozmarinas ir mairūnas.
Žingsnis 6
Kepkite patiekalą iki 190 C įkaitintoje orkaitėje 25 minutes. Po šio laiko išimkite formą iš orkaitės ir palikite patiekalą 5 minutėms pailsėti.
Žingsnis 7
Porcijomis supjaustykite lydekos patiekalą ir sudėkite į lėkštes. Lydekos su cukinija grietinėje paruoštos!
Kategorijos