Publikavimo data: 2024-06-12
Lydekos su cukinijomis ir vyšniniais pomidorais
Lydekos su cukinijomis ir vyšniniais pomidorais bus geras variantas skaniai pavakarieniauti. Šioje žuvyje nėra daug kaulų, jos mėsa yra švelni ir liesa, o kartu joje yra daug baltymų, kurie taip reikalingi mūsų organizmui. Kartu su daržovėmis patiekalas tampa labai naudingas ir skanus. Lydekos su cukinijomis ir vyšniniais pomidorais kepamos orkaitėje, todėl receptas neužims daug laiko ir nereikalaus ilgo buvimo virtuvėje.
Žingsnis 1
Cukiniją supjaustykite 1 cm storio apskritimais.
Žingsnis 2
Vyšninius pomidorus perpjaukite per pusę.
Žingsnis 3
Marinuokite lydekų filė ½ dalies išspausto česnako, alyvuogių aliejaus, vyno acto, druskos ir prieskonių.
Žingsnis 4
Kepimo indą patepkite alyvuogių aliejumi ir sudėkite į jį lydekas bei cukinijas. Pabarstykite cukiniją česnaku ir apšlakstykite aliejumi. Įdėkite formą į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 30 minučių.
Žingsnis 5
Kol žuvis ir cukinijos kepa, giliame dubenyje sumaišykite vyšninius pomidorus, baravykus ir smulkintus bazilikus. Pagal skonį pagardinkite vyno actu, druska ir pipirais.
Žingsnis 6
Į lėkštę sudėkite paruoštą žuvį, cukinijas, vyšninius pomidorus ir patiekite.
Kategorijos