Publikavimo data: 2024-06-12
Lydekos su daržovėmis
Pati žuvis neturi ryškaus skonio, tačiau pasižymi švelnumu ir nedideliu kaulų kiekiu. Todėl troškintos paprikos, morkos ir svogūnai kartu su pomidorų pasta suteiks šiam patiekalui ryškumo. Šiam patiekalui naudokite lydekos filė. Bus patogiau, o jūsų svečiai tai įvertins. O kaip garnyrą patiekite su virtais ryžiais arba mažomis jaunomis bulvytėmis, keptomis keptuvėje. Patiekalas primins saulėtą vasarą. Gero apetito!
Žingsnis 1
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, iš paprikų išimkite sėklas ir supjaustykite juostelėmis. Porus supjaustykite žiedais.
Žingsnis 2
Supjaustykite lydekų mėsą nedideliais gabalėliais. Sumaišykite druską ir miltus ir apvoliokite lydekų gabalėlius mišinyje. Į keptuvę įpilkite aliejaus ir įkaitinkite. Kepkite žuvies gabaliukus iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos. Patikrinkite, ar žuvis iškepusi. Apytikslė kepimo trukmė - 10 minučių. Išimkite žuvies gabalėlius ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte riebalų perteklių.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę su aliejumi, tada sudėkite supjaustytas daržoves. Pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 4
Sudėkite pomidorų pastą ir troškinkite, kol suminkštės.
Žingsnis 5
Į lėkštę atsargiai sudėkite virtas daržoves, ant viršaus uždėkite lydekos gabalėlius.
Kategorijos