Publikavimo data: 2024-06-12
Lydekos su kopūstų garnyru
Lydeka yra viena mėgstamiausių žuvų, nes jos filė turi nedaug kaulų ir mažai riebalų. Ji verdama, kepama, marinuojama, iš jos gaminama sriuba, kotletai ir įlankos, ji naudojama kaip pyragų įdaras. Visi patiekalai iš lydekų būna sultingi, skanūs ir įvairūs. Vienas iš greitų ir paprastų šios žuvies gaminimo būdų - kepti ir patiekti su kopūstų garnyru. Dėl tokio ingredientų derinio patiekalas tampa sveikas ir skanus.
Žingsnis 1
Apvoliokite lydekų filė miltuose ir druska iš abiejų pusių. Kepimo formą ištepkite alyvuogių aliejumi ir sudėkite į ją žuvį. Kepkite lydekas iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių.
Žingsnis 2
Kol žuvis kepa, paruoškite garnyrą. Susmulkinkite kopūstus, pomidorus ir paprikas supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Keptuvėje, pateptoje alyvuogių aliejumi, apkepkite kopūstus ir daržoves. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 3
Išvirtą lydeką su kopūstais patiekite į stalą lėkštėse ir papuoškite šviežiomis žolelėmis.
Kategorijos