Publikavimo data: 2024-06-12
Lydekos su majonezu ir česnakais troškintuve
Lydekos plačiai naudojamos kulinarijoje. Ji vertinama dėl puikaus skonio ir mažo kaulų kiekio. Lydeką galima saugiai duoti net mažiems vaikams. Kad išsaugotumėte visas žuvies savybes, siūlome lydekas virti garuose. O kad ji būtų dar skanesnė, ją paruošime ne tik garuose, bet ir majonezo-česnako padaže su žolelėmis! Lydekoms virti galite naudoti garintuvą, daugiafunkcinę keptuvę arba tiesiog puodą ir specialų krepšį.
Žingsnis 1
Smulkiai sukapokite petražoles ir susmulkinkite česnaką.
Žingsnis 2
Į dubenį sudėkite zandrų filė. Sudėkite petražoles, česnaką, majonezą, druską ir juoduosius pipirus.
Žingsnis 3
Viską atsargiai sumaišykite, kad majonezo padažas padengtų visas filė. Palikite lydekas marinuotis 5-10 minučių.
Žingsnis 4
Sudėkite lydekas į garintuvo krepšį ir uždenkite dangčiu. Žuvį virkite 20 minučių.
Žingsnis 5
Sudakas majoneze su česnaku paruoštas. Galite patiekti.
Žingsnis 6
Sudėkite lydekas ant salotų lapų, papuoškite petražolėmis ir vyšniniais pomidorais. Gero apetito!
Kategorijos