Publikavimo data: 2024-06-15
Lydekos su pomidorais ir sūriu
Sudakas su pomidorais ir sūriu puikiai papildys šventinį stalą. Sūrio tempimo "kepurė" nepaliks abejingo nė vieno svečio, o pomidorai patiekalui suteiks sultingumo. Pagrindinis ingredientas - lydeka. Ši žuvis puikiai tinka patiekalui, nes turi nedaug kaulų, be to, joje yra daug baltymų, kurie taip reikalingi mūsų organizmui. Jei pageidaujate, lydeką galite pakeisti kita upės ar jūros žuvimi.
Žingsnis 1
Supjaustykite svogūnus ir pomidorus žiedais.
Žingsnis 2
Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 3
Supjaustykite lydekų filė vidutinio dydžio gabalėliais.
Žingsnis 4
Smulkiai supjaustykite krapus.
Žingsnis 5
Sumaišykite grietinę, krapus, provanso žoleles ir druską.
Žingsnis 6
Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi. Ant dugno sudėkite svogūnų žiedus, tada žuvies gabalėlius ir pomidorus.
Žingsnis 7
Viską užpilkite grietine ir žolelėmis.
Žingsnis 8
Pabarstykite patiekalą sūriu ir dėkite kepti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 40 minučių.
Žingsnis 9
Patiekite paruoštą lydekos filė lėkštėse, papuoštą šviežiomis žolelėmis.
Kategorijos