Publikavimo data: 2024-06-12
Lydekos su ryžiais keptuvėje
Lydekos - viena populiariausių kulinarijoje naudojamų žuvų rūšių. Jos balta mėsa yra švelnaus skonio. Jos valgymas gerai veikia širdies ir kraujagyslių bei endokrininę sistemą. Siūlome jums lydekos su ryžiais, paruoštos keptuvėje, receptą. Dėl to, kad lydekos greitai apkepamos alyvuogių aliejuje, o paskui troškinamos, jos įgauna auksinę plutelę ir kartu tampa liesos bei sultingos.
Žingsnis 1
Į nedidelį dubenėlį sudėkite sanderį, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite žuvies prieskoniais. Švelniai įtrinkite prieskonius į visą filė.
Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę ir sudėkite ant jos lydekas. Kepkite žuvį iš abiejų pusių 2-3 minutes, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 3
Išimkite žuvį iš keptuvės ir kol kas atidėkite į šalį. Įpilkite šaukštą alyvuogių aliejaus, kmynų ir cinamono. Įkaitinkite prieskonius aliejuje. Turėtų pasklisti aromatas.
Žingsnis 4
Supilkite ryžius į keptuvę ir tolygiai paskirstykite. Supilkite vandenį ir įpilkite citrinos sulčių. Pagal skonį pasūdykite vandenį. Ant viršaus atsargiai sudėkite apkeptą lydekos filė, kad ji būtų garuose. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį iki minimumo ir uždenkite keptuvę dangčiu.
Žingsnis 5
Ryžius ir žuvį troškinkite apie 20-25 minutes. Kai žuvis bus paruošta, atidėkite lydeką į šalį ir sumaišykite su ryžiais.
Žingsnis 6
Patiekite patiekalą papuošę vyšniniais pomidoriukais, jei norite. Gero apetito!
Kategorijos