Publikavimo data: 2024-06-12
Lydekos su šonine
Neįprastas žuvies ir mėsos derinys viename patiekale. Į šoninės griežinėlius įvyniota lydekos filė puikiai tiks šventiniam stalui ir nustebins jūsų svečius! Lydekos filė turi labai mažai kaulų, todėl iškepta ji būna labai minkšta. Taip ruošiant išsaugomi visi makro- ir mikroelementai, kurių lydekose labai daug! Tai daug nepakeičiamų aminorūgščių ir vitaminų! Į patiekalą įdėkite vyšninių pomidorų puselių ir kaparėlių, taip pat rozmarino ir čiobrelių, kad skonis būtų įdomesnis!
Žingsnis 1
Grilio keptuvę patepkite saulėgrąžų aliejumi ir įkaitinkite ant didelės ugnies. Sudėkite žuvį ant grilio keptuvės.
Žingsnis 2
Kiekvieną gabalėlį suvyniokite į šoninę, kaip parodyta nuotraukoje. Šoninė turi visiškai uždengti žuvį.
Žingsnis 3
Į švarų kepimo indą, išteptą augaliniu aliejumi, sudėkite šonine apvyniotus lydekų gabalėlius. Į indą sudėkite kaparėlius ir vyšninių pomidorų puseles. Indą pabarstykite trupučiu rozmarinų ir čiobrelių ir pagal skonį pagardinkite druska bei maltais juodaisiais pipirais.
Žingsnis 4
Kepkite patiekalą iki 220 C įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. Po šio laiko atsargiai išimkite patiekalą iš orkaitės ir palikite jį 5 minutėms pailsėti.
Žingsnis 5
Porcijomis sudėkite lydeką su šonine į lėkštę. Patiekalas paruoštas!
Kategorijos