Lydekos su šonine pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-12

Lydekos su šonine

Neįprastas žuvies ir mėsos derinys viename patiekale. Į šoninės griežinėlius įvyniota lydekos filė puikiai tiks šventiniam stalui ir nustebins jūsų svečius! Lydekos filė turi labai mažai kaulų, todėl iškepta ji būna labai minkšta. Taip ruošiant išsaugomi visi makro- ir mikroelementai, kurių lydekose labai daug! Tai daug nepakeičiamų aminorūgščių ir vitaminų! Į patiekalą įdėkite vyšninių pomidorų puselių ir kaparėlių, taip pat rozmarino ir čiobrelių, kad skonis būtų įdomesnis!
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
179 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.14/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Lydekos su šonine Žingsnis 1
Grilio keptuvę patepkite saulėgrąžų aliejumi ir įkaitinkite ant didelės ugnies. Sudėkite žuvį ant grilio keptuvės.

Žingsnis 2

Lydekos su šonine Žingsnis 2
Kiekvieną gabalėlį suvyniokite į šoninę, kaip parodyta nuotraukoje. Šoninė turi visiškai uždengti žuvį.

Žingsnis 3

Lydekos su šonine Žingsnis 3
Į švarų kepimo indą, išteptą augaliniu aliejumi, sudėkite šonine apvyniotus lydekų gabalėlius. Į indą sudėkite kaparėlius ir vyšninių pomidorų puseles. Indą pabarstykite trupučiu rozmarinų ir čiobrelių ir pagal skonį pagardinkite druska bei maltais juodaisiais pipirais.

Žingsnis 4

Lydekos su šonine Žingsnis 4
Kepkite patiekalą iki 220 C įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. Po šio laiko atsargiai išimkite patiekalą iš orkaitės ir palikite jį 5 minutėms pailsėti.

Žingsnis 5

Lydekos su šonine Žingsnis 5
Porcijomis sudėkite lydeką su šonine į lėkštę. Patiekalas paruoštas!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos