Publikavimo data: 2024-06-22
Lydekos su šonine ir sezamo sėklomis
Lydekos yra populiari žuvų rūšis, kuri labai dažnai naudojama kulinarijoje. Ji vertinama dėl švelnios baltos mėsos ir mažo kaulų kiekio. Pagal skonį lydekų mėsa yra gaivi ir šiek tiek saldi. Siūlome jums neįprastą lydekos gaminimo receptą. Žuvies filė suvyniojama į plonus šoninės griežinėlius ir kepama orkaitėje. Teriyaki padažas padės suteikti gražią apetitą keliančią plutelę. Dėl kepimo šoninėje žuvis gaunasi labai sultinga. Šis patiekalas puikiai tinka šventiniam stalui.
Žingsnis 1
Įtrinkite lydekos filė druska ir juodaisiais pipirais. Tada apvyniokite ją šoninės juostelėmis. Stenkitės, kad šoninė gerai priglustų prie lydekos. Ištepkite kepimo formą augaliniu aliejumi ir įdėkite į ją žuvį. Ant viršaus šoninę aptepkite terijakio padažu. Geriausia tam naudoti silikoninį šepetėlį. Viską pabarstykite baltųjų sezamų sėklomis.
Žingsnis 2
Pašaukite žuvį į 200 °C temperatūros orkaitę 30 minučių. Priklausomai nuo orkaitės galingumo ir tipo, gali prireikti šiek tiek daugiau arba mažiau laiko. Šoninė turi būti gražiai parudavusi, o žuvis - visiškai iškepusi.
Žingsnis 3
Šoninėje įvyniotą lydeką patiekite ant šviežių salotų lapų. Patiekalą papuoškite vyšninių pomidorų puselėmis. Pomidorus pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Paruošta. Gero apetito!
Kategorijos