Publikavimo data: 2024-06-12
Lydekos su sūriu
Žuvis su sūriu bus skani ir karšta, ir šalta. Ji greitai iškepa, todėl šis patiekalas bus geras pasirinkimas šeimos vakarienei. Dėl gražios sūrio "kepurėlės" tokį patiekalą galima be vargo patiekti svečiams. Šiame recepte galite naudoti tiek jūros, tiek upių žuvį. Siūlome kaip pagrindinį ingredientą naudoti lydeką, nes ji turi nedaug kaulų ir riebalų, bet taip pat daug baltymų, kurie taip reikalingi mūsų organizmui.
Žingsnis 1
Svogūnus supjaustykite žiedais.
Žingsnis 2
Supjaustykite lydekų filė mažais gabalėliais.
Žingsnis 3
Ant augaliniu aliejumi pateptos kepimo skardos sudėkite lydekų filė, pagal skonį pasūdykite. Ant viršaus sudėkite žiedais supjaustytus svogūnus.
Žingsnis 4
Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir sudėkite ant svogūnų.
Žingsnis 5
Sūrį užpilkite grietine ir pipirais.
Žingsnis 6
Kepkite lydekos filė su sūriu iki 200 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje 45 minutes.
Žingsnis 7
Patiekite lydekos filė su sūriu lėkštėse, papuošę smulkintais špinatais.
Kategorijos