Lydekos sūrio tešloje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Lydekos sūrio tešloje

Lydeka yra viena mėgstamiausių žuvų, nes jos filė turi nedaug kaulų ir mažai riebalų. Ji verdama, kepama, marinuojama, iš jos verdamos sriubos, kotletai ir įlankos, ji naudojama kaip pyragų įdaras. Visi patiekalai iš lydekų būna sultingi, skanūs ir įvairūs. Vienas iš greitų ir paprastų šios žuvies gaminimo būdų - kepti ją ant keptuvės. Tam lydekos apvoliojamos miltuose su prieskoniais. Šiame recepte siūlome gaminti sūrio tešlą, kuri išsaugos visą žuvies sultingumą.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
159 kcal.
Baltymai
16 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.07/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Lydekos sūrio tešloje Žingsnis 1
Giliame dubenyje sumaišykite kiaušinius, grietinę, druską, pipirus ir stambiai tarkuotą sūrį.

Žingsnis 2

Lydekos sūrio tešloje Žingsnis 2
Supjaustykite lydekų filė vidutinio dydžio gabalėliais ir aptepkite sūrio tešla.

Žingsnis 3

Lydekos sūrio tešloje Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir sudėkite į ją tešloje apvoliotus žuvies gabalėlius.

Žingsnis 4

Lydekos sūrio tešloje Žingsnis 4
Kepkite žuvį iš abiejų pusių, kol ji taps auksinė.

Žingsnis 5

Lydekos sūrio tešloje Žingsnis 5
Patiekite lydekas sūrio tešloje, papuoštas špinatais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos