Publikavimo data: 2024-06-15
Lydekos sūrio tešloje
Lydeka yra viena mėgstamiausių žuvų, nes jos filė turi nedaug kaulų ir mažai riebalų. Ji verdama, kepama, marinuojama, iš jos verdamos sriubos, kotletai ir įlankos, ji naudojama kaip pyragų įdaras. Visi patiekalai iš lydekų būna sultingi, skanūs ir įvairūs. Vienas iš greitų ir paprastų šios žuvies gaminimo būdų - kepti ją ant keptuvės. Tam lydekos apvoliojamos miltuose su prieskoniais. Šiame recepte siūlome gaminti sūrio tešlą, kuri išsaugos visą žuvies sultingumą.
Žingsnis 1
Giliame dubenyje sumaišykite kiaušinius, grietinę, druską, pipirus ir stambiai tarkuotą sūrį.
Žingsnis 2
Supjaustykite lydekų filė vidutinio dydžio gabalėliais ir aptepkite sūrio tešla.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir sudėkite į ją tešloje apvoliotus žuvies gabalėlius.
Žingsnis 4
Kepkite žuvį iš abiejų pusių, kol ji taps auksinė.
Žingsnis 5
Patiekite lydekas sūrio tešloje, papuoštas špinatais.
Kategorijos