Lydekų ir ešerių filė tešloje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-16

Lydekų ir ešerių filė tešloje

Šis neįprastas receptas tikrai patiks jūsų skoniui. Švelnios žuvies mėsos derinys po apetitą žadinančia tešla užkariaus kiekvieno širdį. Ešeriuose gausu vitamino B12, šios žuvies mėsa teigiamai veikia mūsų smegenų veiklą. Lydekos stimuliuoja endokrininę, nervų ir širdies bei kraujagyslių sistemas. Šio patiekalo naudos yra daug, be to, žuvies filė turi mažai kalorijų ir puikiai tinka tiems, kurie stebi figūrą. Gamindami patiekalą nereikės daug ingredientų, užteks to, ką turite po ranka
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
227 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
18 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.71/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Lydekų ir ešerių filė tešloje Žingsnis 1
Žuvį supjaustykite mažais maždaug 4 cm pločio ir 7-8 cm ilgio gabalėliais. Išimkite kaulus. Žuvį pasūdykite ir papipirinkite.

Žingsnis 2

Lydekų ir ešerių filė tešloje Žingsnis 2
Žuvį iš abiejų pusių apvoliokite miltuose.

Žingsnis 3

Lydekų ir ešerių filė tešloje Žingsnis 3
Į gilų dubenį suberkite miltus, įberkite šiek tiek druskos ir įmuškite kiaušinį. Viską gerai išplakite šakute. Įpilkite nedidelį kiekį vandens. Apie 3-4 valgomuosius šaukštus.

Žingsnis 4

Lydekų ir ešerių filė tešloje Žingsnis 4
Uždėkite keptuvę ant ugnies. Įpilkite aliejaus. Kiekvieną žuvies gabalėlį pamirkykite gautoje tešloje ir dėkite į įkaitintą aliejų. Kepkite iš abiejų pusių, kol iškeps.

Žingsnis 5

Lydekų ir ešerių filė tešloje Žingsnis 5
Kai žuvis bus paruošta, išimkite gabalėlius skepetaite ir padėkite ant popierinio rankšluosčio. Norėdami atsikratyti aliejaus pertekliaus. Tada perkelkite į paruoštą indą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos