Publikavimo data: 2024-09-16
Lydekų ir ešerių filė tešloje
Šis neįprastas receptas tikrai patiks jūsų skoniui. Švelnios žuvies mėsos derinys po apetitą žadinančia tešla užkariaus kiekvieno širdį. Ešeriuose gausu vitamino B12, šios žuvies mėsa teigiamai veikia mūsų smegenų veiklą. Lydekos stimuliuoja endokrininę, nervų ir širdies bei kraujagyslių sistemas. Šio patiekalo naudos yra daug, be to, žuvies filė turi mažai kalorijų ir puikiai tinka tiems, kurie stebi figūrą. Gamindami patiekalą nereikės daug ingredientų, užteks to, ką turite po ranka
Žingsnis 1
Žuvį supjaustykite mažais maždaug 4 cm pločio ir 7-8 cm ilgio gabalėliais. Išimkite kaulus. Žuvį pasūdykite ir papipirinkite.
Žingsnis 2
Žuvį iš abiejų pusių apvoliokite miltuose.
Žingsnis 3
Į gilų dubenį suberkite miltus, įberkite šiek tiek druskos ir įmuškite kiaušinį. Viską gerai išplakite šakute. Įpilkite nedidelį kiekį vandens. Apie 3-4 valgomuosius šaukštus.
Žingsnis 4
Uždėkite keptuvę ant ugnies. Įpilkite aliejaus. Kiekvieną žuvies gabalėlį pamirkykite gautoje tešloje ir dėkite į įkaitintą aliejų. Kepkite iš abiejų pusių, kol iškeps.
Žingsnis 5
Kai žuvis bus paruošta, išimkite gabalėlius skepetaite ir padėkite ant popierinio rankšluosčio. Norėdami atsikratyti aliejaus pertekliaus. Tada perkelkite į paruoštą indą.
Kategorijos