Publikavimo data: 2024-06-22
Lydekų ir ešerių kotletai
Patrauklūs lydekų ir ešerių kotletai su rausva plutele paįvairins jūsų racioną. Prie jų pridėkite garnyrą, pavyzdžiui, bulvių košę, ir gausite puikų patiekalą pietums ar vakarienei. Kotletams gaminti geriausia naudoti išvalytas lydekų ir ešerių filė. Tai labai supaprastina procesą. Jums nereikia sudėtingos virtuvės įrangos, užtenka lentelės ir peilio. Tokie kotletai tinka vaikų maistui, nes lydekų ir ešerių mėsoje yra nedaug kaulų. Ji yra minkšta ir sultinga.
Žingsnis 1
Išvalytas lydekų ir ešerių filė supjaustykite peiliu. Žuvį taip pat galite sumalti per mėsmalę, tada kotletai bus minkštesni. Smulkiai supjaustykite petražoles.
Žingsnis 2
Giliame dubenyje sumaišykite smulkintą žuvį, 1 vištos kiaušinį, kapotas petražoles, druską, maltus juoduosius pipirus ir džiūvėsėlius.
Žingsnis 3
Gerai išmaišykite faršą ir suformuokite iš jos maždaug 100 g sveriančius paplotėlius. Turėtumėte gauti apie 5 gabalėlius.
Žingsnis 4
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite kotletus ant vidutinės ugnies po 5-7 minutes iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 5
Paruoštus kotletus sudėkite ant salotų lapų. Gero apetito!
Kategorijos