Publikavimo data: 2024-06-12
Lydekų troškinys su žiediniais kopūstais
Lydeka yra viena mėgstamiausių žuvų, nes jos filė turi nedaug kaulų ir mažai riebalų. Ji verdama, kepama, marinuojama, iš jos gaminama sriuba, kotletai ir įlankos, ji naudojama kaip pyragų įdaras. Visi patiekalai iš lydekų būna sultingi, skanūs ir įvairūs. Vienas iš greitų ir paprastų šios žuvies gaminimo būdų - gaminti troškinį, žuvį papildant žiediniais kopūstais. Dėl tokio ingredientų derinio patiekalas tampa sveikas ir skanus.
Žingsnis 1
Giliame dubenyje suplakite kiaušinį ir pieną. Pagal skonį pagardinkite druska.
Žingsnis 2
Sutarkuokite morkas stambia tarka, svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, pomidorus - kubeliais. Daržoves apkepkite keptuvėje su augaliniu aliejumi.
Žingsnis 3
Žiedinius kopūstus 3 minutes pavirkite pasūdytame vandenyje.
Žingsnis 4
Kepimo indą patepkite augaliniu aliejumi. Ant kepimo indo dugno lygiu sluoksniu sudėkite perkeptą lydeką, tada lydekos filė. Ant viršaus sudėkite žiedinius kopūstus ir viską užpilkite kiaušinių ir pieno mišiniu. Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir apibarstykite juo patiekalą. Dėkite formą į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 30-40 minučių.
Žingsnis 5
Paruoštą patiekalą patiekite karštą, pagal skonį papuoštą šviežiomis žolelėmis.
Kategorijos