Lydekų troškinys su žiediniais kopūstais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-12

Lydekų troškinys su žiediniais kopūstais

Lydeka yra viena mėgstamiausių žuvų, nes jos filė turi nedaug kaulų ir mažai riebalų. Ji verdama, kepama, marinuojama, iš jos gaminama sriuba, kotletai ir įlankos, ji naudojama kaip pyragų įdaras. Visi patiekalai iš lydekų būna sultingi, skanūs ir įvairūs. Vienas iš greitų ir paprastų šios žuvies gaminimo būdų - gaminti troškinį, žuvį papildant žiediniais kopūstais. Dėl tokio ingredientų derinio patiekalas tampa sveikas ir skanus.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
92 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.13/5 (23 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Lydekų troškinys su žiediniais kopūstais Žingsnis 1
Giliame dubenyje suplakite kiaušinį ir pieną. Pagal skonį pagardinkite druska.

Žingsnis 2

Lydekų troškinys su žiediniais kopūstais Žingsnis 2
Sutarkuokite morkas stambia tarka, svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, pomidorus - kubeliais. Daržoves apkepkite keptuvėje su augaliniu aliejumi.

Žingsnis 3

Lydekų troškinys su žiediniais kopūstais Žingsnis 3
Žiedinius kopūstus 3 minutes pavirkite pasūdytame vandenyje.

Žingsnis 4

Lydekų troškinys su žiediniais kopūstais Žingsnis 4
Kepimo indą patepkite augaliniu aliejumi. Ant kepimo indo dugno lygiu sluoksniu sudėkite perkeptą lydeką, tada lydekos filė. Ant viršaus sudėkite žiedinius kopūstus ir viską užpilkite kiaušinių ir pieno mišiniu. Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir apibarstykite juo patiekalą. Dėkite formą į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 30-40 minučių.

Žingsnis 5

Lydekų troškinys su žiediniais kopūstais Žingsnis 5
Paruoštą patiekalą patiekite karštą, pagal skonį papuoštą šviežiomis žolelėmis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos