Publikavimo data: 2024-09-14
Macrurus, troškintas su kopūstais ir daržovėmis.
Biudžetinė žuvis Macrurus priklauso menkinių šeimai. Joje gausu baltymų, fosforo ir geležies. Tačiau ją nėra lengva paruošti. Pagal šį receptą su kopūstais troškinta žuvis būna minkšta.
Žingsnis 1
Išvalykite žuvį ir išimkite visus vidurius. Lengviau tai padaryti, kai žuvis šiek tiek sušalusi. Gerai ją nuplaukite, nupjaukite visus pelekus ir padalykite skerdeną į kepsnius.
Žingsnis 2
Nuplaukite ir nusausinkite daržoves.
Žingsnis 3
Svogūnus smulkiai supjaustykite, morkas sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 4
Nepridegančioje keptuvėje įkaitinkite 2 valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus ir sudėkite morkas bei svogūnus. Kepkite ant vidutinės ugnies 2-3 minutes, maišydami.
Žingsnis 5
Susmulkinkite kopūstus bet kokiu jums patinkančiu būdu ir sudėkite juos į puodą. Viską sumaišykite, uždenkite dangčiu ir sumažinkite kaitrą iki minimalios. Troškinkite kopūstus retkarčiais pamaišydami 10 minučių. Kopūstai turėtų sumažėti ir įgauti gražią auksinę spalvą.
Žingsnis 6
Žuvį sudėkite ant daržovių, pasūdykite, pagardinkite pipirais, jei reikia, įdėkite lauro lapą. Užpilkite 50 ml vandens ir užvirinkite. Tada uždenkite dangčiu, sumažinkite kaitrą iki minimalios. Palikite patiekalą troškintis 20 min. Žuvis pati išleis daug sulčių, tačiau įsitikinkite, kad skysčio užtenka ir daržovės nesudegs.
Žingsnis 7
Plačia mentele atsargiai išimkite žuvį ir daržoves ir sudėkite į lėkštę.
Kategorijos