Maistinga skumbrė, kepta orkaitėje su sultingomis daržovėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Maistinga skumbrė, kepta orkaitėje su sultingomis daržovėmis

Dėl puikaus skonio ir didelės maistinės vertės skumbrė laikoma viena populiariausių žuvų kulinarijoje. Skumbrės troškinamos, kepamos, sūdomos, marinuojamos, kepamos ir rūkomos, ir nepriklausomai nuo terminio apdorojimo būdo žuvis visada būna sultinga ir apetitiška. Populiariausias skumbrės patiekalas - kepta žuvis su daržovėmis, citrina ir prieskoniais, dėl kurių žuvies skonis tampa dar pikantiškesnis ir sodresnis.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
70 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.81/5 (21 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Maistinga skumbrė, kepta orkaitėje su sultingomis daržovėmis Žingsnis 1
Išvalytą žuvį perpjaukite išilgai per pusę, tada kiekvieną pusę supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, įtrinkite druska ir prieskoniais pagal skonį.

Žingsnis 2

Maistinga skumbrė, kepta orkaitėje su sultingomis daržovėmis Žingsnis 2
Svogūnus supjaustykite plonais žiedais, žirnelius išimkite iš skardinės ir sudėkite į gilų dubenį. Supjaustytus svogūnus sudėkite į aliejumi įkaitintą keptuvę ir kepkite, kol taps auksiniai, tada perkelkite į lėkštę.

Žingsnis 3

Maistinga skumbrė, kepta orkaitėje su sultingomis daržovėmis Žingsnis 3
Išvalytas nuo šerdžių ir sėklų paprikas supjaustykite žiedais, pomidorus supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais. Siųskite pjaustytus pomidorus į keptuvę kepti apie 3-4 minutes, tada sudėkite paprikas ir dar kelias minutes troškinkite daržoves.

Žingsnis 4

Maistinga skumbrė, kepta orkaitėje su sultingomis daržovėmis Žingsnis 4
Į puodą sluoksniais sudėkite paruoštus ingredientus: apatinį sluoksnį sudaro skumbrė, ant viršaus - kepti pomidorai, paprikos ir žirneliai.

Žingsnis 5

Maistinga skumbrė, kepta orkaitėje su sultingomis daržovėmis Žingsnis 5
Viršutinį patiekalo sluoksnį išklokite keptais svogūnų žiedais, supilkite į puodą nedidelį kiekį vandens ir siųskite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę kepti 20 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos