Publikavimo data: 2024-06-23
Maistinga skumbrė, kepta orkaitėje su sultingomis daržovėmis
Dėl puikaus skonio ir didelės maistinės vertės skumbrė laikoma viena populiariausių žuvų kulinarijoje. Skumbrės troškinamos, kepamos, sūdomos, marinuojamos, kepamos ir rūkomos, ir nepriklausomai nuo terminio apdorojimo būdo žuvis visada būna sultinga ir apetitiška. Populiariausias skumbrės patiekalas - kepta žuvis su daržovėmis, citrina ir prieskoniais, dėl kurių žuvies skonis tampa dar pikantiškesnis ir sodresnis.
Žingsnis 1
Išvalytą žuvį perpjaukite išilgai per pusę, tada kiekvieną pusę supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, įtrinkite druska ir prieskoniais pagal skonį.
Žingsnis 2
Svogūnus supjaustykite plonais žiedais, žirnelius išimkite iš skardinės ir sudėkite į gilų dubenį. Supjaustytus svogūnus sudėkite į aliejumi įkaitintą keptuvę ir kepkite, kol taps auksiniai, tada perkelkite į lėkštę.
Žingsnis 3
Išvalytas nuo šerdžių ir sėklų paprikas supjaustykite žiedais, pomidorus supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais. Siųskite pjaustytus pomidorus į keptuvę kepti apie 3-4 minutes, tada sudėkite paprikas ir dar kelias minutes troškinkite daržoves.
Žingsnis 4
Į puodą sluoksniais sudėkite paruoštus ingredientus: apatinį sluoksnį sudaro skumbrė, ant viršaus - kepti pomidorai, paprikos ir žirneliai.
Žingsnis 5
Viršutinį patiekalo sluoksnį išklokite keptais svogūnų žiedais, supilkite į puodą nedidelį kiekį vandens ir siųskite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę kepti 20 minučių.
Kategorijos