Publikavimo data: 2024-06-23
Majoneze keptas ešerys
"Perch" - geras pasirinkimas šventinei vakarienei jūriniu stiliumi. Tokios jūros gėrybės prisotina organizmą vitaminų ir mineralų, gerina plaukų, nagų ir odos būklę. Reguliarus ešerių vartojimas mažina širdies ir kraujagyslių ligų riziką, mažina cholesterolio kiekį kraujyje ir gerina medžiagų apykaitą. Šią žuvį galite ruošti orkaitėje, iš anksto marinuodami ją majoneze. Toks patiekalas patiks visiems jūros gėrybes mėgstantiems svečiams.
Žingsnis 1
Iš visų pusių ešerius pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Žuvies išorėje padarykite nedidelius įpjovimus.
Žingsnis 2
Žuvį į kepimo indą dėkite išorine puse į apačią. Vidų patepkite majonezu ir pabarstykite Provanso žolelėmis.
Žingsnis 3
Kepkite ešerius iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-30 minučių.
Žingsnis 4
Patiekite paruoštą žuvį su smulkintais špinatais. Patiekalą apšlakstykite balzaminiu actu.
Kategorijos