Publikavimo data: 2025-08-18
Makaronų kugelis su rikota, spanguolėmis ir obuoliais
Makaronų kugelis su rikota, spanguolėmis ir obuoliais - saldus, aromatingas patiekalas, kuris gali būti desertas, popietės užkandis arba sotus užkandis visai šeimai. Kugelis yra tradicinis žydų virtuvės patiekalas, kažkas tarpinio tarp troškinio ir pudingo. Jis ruošiamas ne tik saldžiai, bet ir kaip pagrindinis patiekalas iš mėsos, bulvių ir daržovių.
Žingsnis 1
Makaronus virkite pasūdytame pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Tada nusausinkite juos sietelyje, sudėkite suminkštintą sviestą ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Dabar sudėkite rikotą, su cukrumi išplaktus kiaušinius, griežinėliais supjaustytus obuolius, vanilinį cukrų, cinamoną ir žiupsnelį druskos. Viską gerai išmaišykite, tada sudėkite 50 g spanguolių, sultenių ir vėl išmaišykite.
Žingsnis 3
Supilkite mišinį į kepimo indą ir 40 minučių pašaukite į 180 °C įkaitintą orkaitę. Tada kugelį uždenkite pergamentiniu popieriumi ir kepkite dar 20 minučių. Paruoštą kugelį atvėsinkite ir papuoškite grietine bei spanguolėmis.
Kategorijos