Publikavimo data: 2024-01-20
Makaronų traškučiai receptas
Ketinate žiūrėti naują mėgstamo serialo sezoną, bet namuose neturite ko "sukramtyti"? Pasigaminkite makaronų traškučių. Traškūs, aromatingi, skanūs. Žinoma, nereikėtų piktnaudžiauti tokiais užkandžiais, nes jie gana kaloringi, tačiau kartais galite save palepinti. Traškučiams tinka bet kokios rūšies makaronai, todėl jei turite makaronų likučių, kurių neužtenka visai porcijai, pasigaminkite iš jų traškučių!
Žingsnis 1
Išimkite makaronus iš pakuotės. Miltus, druską ir prieskonius suberkite į gilų dubenį.
Žingsnis 2
Paruoškite makaronus. Į puodą supilkite vandenį, įberkite druskos ir pastatykite ant ugnies. Užvirinkite vandenį. Į verdantį vandenį supilkite makaronus ir išvirkite juos pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus.
Žingsnis 3
Išvirusius makaronus išmeskite į sietelį ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Tada makaronus perkelkite į gilų dubenį su miltais. Apvoliokite makaronus miltuose ir prieskoniuose. Kietųjų kviečių makaronų plauti nereikia.
Žingsnis 4
Į puodą arba gilią keptuvę supilkite augalinį aliejų ir įkaitinkite. Tada dalimis supilkite makaronus ir kepkite po 3-5 min. iš kiekvienos pusės, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 5
Iškeptus makaronus būtinai padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pasišalintų aliejaus perteklius.
Žingsnis 6
Paruoštus traškučius sudėkite į gilų dubenį ir patiekite.
Žingsnis 7
Traškučius patiekite su kečupu arba naminiu pomidorų padažu, pagamintu iš pomidorų pastos, druskos, pipirų ir džiovintų bazilikų.
Kategorijos