Publikavimo data: 2024-06-22
Malonaus rūgštumo vyšnių pyragas
Šis receptas yra mano mamos. Sėdėjome su mama virtuvėje ir staiga prakalbome apie pyragus, ji pasiūlė labai erdvų, maloniai rūgštoką pyragą. Pyragas gavosi labai purus, minkštas, ne per daug sultingas, bet kartu su švelnia rūgštele.
Žingsnis 1
Į dubenį įmuškite 2 kiaušinius ir druską, gerai išplakite.
Žingsnis 2
Suberkite cukrų, maišykite, kol cukrus ištirps.
Žingsnis 3
Įpilkite 200 ml kefyro ir gerai suplakite.
Žingsnis 4
Suberkite 200 g miltų, 1/4 šaukštelio kepimo miltelių ir išminkykite iki vientisos masės.
Žingsnis 5
Įpilkite augalinio aliejaus, išmaišykite.
Žingsnis 6
Kepimo formą ištepkite aliejumi, tolygiai paskirstykite paruoštą masę po formą.
Žingsnis 7
Sudėkite uogas, lengvai jas įmaišydami į gautą masę, kad uogos būtų matomos.
Žingsnis 8
Kepkite iki 180˚C įkaitintoje orkaitėje, kol iškeps.
Kategorijos