Publikavimo data: 2025-08-18
Mandarinų keksas su pienu
Mandarinų keksas su pienu - aukštas, sodraus skonio, "šiltos" spalvos ir švelnaus aromato. Purus minkštimas yra malonaus kreminio skonio, juntamos gaivios citrusinių vaisių "natos". Keksiuko struktūra erdvi, lengva ir akyta. Jei pageidaujate, į tešlą galite įdėti sultenių, riešutų, šokolado, papildomai pyragą pagardinti vaniliniu cukrumi, konjaku ar romu. Toks apetitą žadinantis, kvapnus ir itin skanus naminis kepinys tikrai patiks.
Žingsnis 1
Smulkiai sutarkuokite mandarino žievelę.
Žingsnis 2
Tinkamo dydžio dubenyje išsukite sviestą su cukrumi.
Žingsnis 3
Įmuškite kiaušinius ir dar kartą suplakite.
Žingsnis 4
Suberkite miltus, pieną, kukurūzų krakmolą ir kepimo miltelius. Užminkykite tešlą.
Žingsnis 5
Į tešlą suberkite mandarinų žievelę ir išmaišykite.
Žingsnis 6
Paruoštą tešlą sudėkite į kepimo formą ir išlyginkite.
Žingsnis 7
Keksiukus kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.
Žingsnis 8
Šiek tiek atvėsinkite ir atsargiai išimkite iš silikoninės formos. Paruoštą mandarinų keksiuką pagal skonį pabarstykite cukraus pudra ir patiekite su arbata. Gero apetito!
Kategorijos