Publikavimo data: 2024-06-09
Mandarinų keksiukas Kalėdoms
Kvapnus kalėdinis pyragas su mandarinais bus pagrindinis jūsų šventinio stalo patiekalas. Likeris ir citrinos žievelė keksui suteiks išskirtinio skonio, o džiovinti vaisiai - natūralaus saldaus aromato. Į šį receptą pasirinktinai galite įdėti bet kokio norimo alkoholio, nes kiekvienas alkoholinis gėrimas turi individualų poskonį.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Pirmiausia vandens vonelėje ištirpinkite sviestą, suberkite cukrų ir gerai išsukite mikseriu. Tada į masę po vieną įmuškite visus kiaušinius ir plakite iki purių baltų viršūnių. Miltų mišinį supilkite į kiaušinių ir sviesto mišinį ir gerai išsukite, kol tešla taps vientisa ir be gumulėlių.
Žingsnis 2
Įdarui įkaitinkite keptuvę, sudėkite sviestą, cukrų ir nuluptus mandarinų griežinėlius. Apkepkite skilteles iš abiejų pusių ir atidėkite į šalį, kad atvėstų. Tuo tarpu į tą pačią keptuvę supilkite visus džiovintus vaisius ir likerį. Tada virkite džiovintus vaisius ant vidutinės ugnies, kol išgaruos visas alkoholis.
Žingsnis 3
Sudėkite džiovintus vaisius į žalią tešlą ir atsargiai išmaišykite. Kepimo formą ištepkite gabalėliu minkšto sviesto ir pabarstykite plonu miltų sluoksniu. Į formą sluoksniais supilkite tešlą, po kiekvieno sluoksnio dėkite keptų mandarinų griežinėlių. Dėkite keksą į orkaitę ir kepkite, kol taps charakteringai auksinės spalvos.
Kategorijos