Publikavimo data: 2024-06-08
Mandarinų pyragas Naujųjų metų išvakarėse
Saldus gaivus mandarinų kvapas daugeliui žmonių yra Naujųjų metų švenčių simbolis, todėl jei Naujųjų metų proga ruošiate pyragą, tai turėtų būti pyragas su mandarinais. Švelnus ir lengvas kremas tortui ruošiamas varškės pagrindu, o mandarinų gabalėliai tarp plutų visus sluoksnius prisotina saldžiomis vaisių sultimis. Papildomo skonio desertui suteiks mandarinų žievelės, kurių reikėtų dėti ir į torto tešlą, ir į kremą.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Atskirame dubenyje išplakite baltymus iki putų, palaipsniui įmaišykite 50 g cukraus. Išplaktus baltymus dėkite į šaldytuvą. Į trynius suberkite likusį cukrų ir plakite, kol taps šviesūs. Tada supilkite pieną, 2 šaukštelius žievelių ir vaniliną. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, palaipsniui suberkite į išplaktus trynius ir išmaišykite mikseriu iki vientisos masės. Tada mentele atsargiai įmaišykite išplaktus baltymus į tešlą ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Iškepkite pyragus. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Kiekvieno kepimo indo dugną išklokite kepimo pergamentu. Tešlą tolygiai paskirstykite į abi formas ir kepkite 35 minutes. Tada leiskite pyragams atvėsti ir išimkite juos iš formų. Kiekvieną pyragą išilgai perpjaukite į dvi dalis.
Žingsnis 3
Paruoškite kremą ir įdarą. Giliame dubenyje sumaišykite varškę, cukraus pudrą, 1 valgomąjį šaukštą mandarino žievelės ir vaniliną. Grietinėlę gerai išplakite mikseriu iki vientisos masės. Nuluptus mandarinus supjaustykite skiltelėmis ir nuo kiekvienos skiltelės nulupkite foliją.
Žingsnis 4
Surinkite pyragą. Pirmąjį pyragą padėkite ant plokščios lėkštės ir aptepkite kremu. Ant viršaus išdėliokite mandarinų skilteles. Pakartokite sluoksnius, torto viršų ir šonus aptepkite kremu ir apibarstykite šokolado drožlėmis. Torto viršų apibarstykite migdolų drožlėmis.
Kategorijos