Mandarinų pyragas Naujųjų metų išvakarėse pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Mandarinų pyragas Naujųjų metų išvakarėse

Saldus gaivus mandarinų kvapas daugeliui žmonių yra Naujųjų metų švenčių simbolis, todėl jei Naujųjų metų proga ruošiate pyragą, tai turėtų būti pyragas su mandarinais. Švelnus ir lengvas kremas tortui ruošiamas varškės pagrindu, o mandarinų gabalėliai tarp plutų visus sluoksnius prisotina saldžiomis vaisių sultimis. Papildomo skonio desertui suteiks mandarinų žievelės, kurių reikėtų dėti ir į torto tešlą, ir į kremą.
Gaminimo laikas
95 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
248 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
26 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.92/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Mandarinų pyragas Naujųjų metų išvakarėse Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Atskirame dubenyje išplakite baltymus iki putų, palaipsniui įmaišykite 50 g cukraus. Išplaktus baltymus dėkite į šaldytuvą. Į trynius suberkite likusį cukrų ir plakite, kol taps šviesūs. Tada supilkite pieną, 2 šaukštelius žievelių ir vaniliną. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, palaipsniui suberkite į išplaktus trynius ir išmaišykite mikseriu iki vientisos masės. Tada mentele atsargiai įmaišykite išplaktus baltymus į tešlą ir išmaišykite.

Žingsnis 2

Mandarinų pyragas Naujųjų metų išvakarėse Žingsnis 2
Iškepkite pyragus. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Kiekvieno kepimo indo dugną išklokite kepimo pergamentu. Tešlą tolygiai paskirstykite į abi formas ir kepkite 35 minutes. Tada leiskite pyragams atvėsti ir išimkite juos iš formų. Kiekvieną pyragą išilgai perpjaukite į dvi dalis.

Žingsnis 3

Mandarinų pyragas Naujųjų metų išvakarėse Žingsnis 3
Paruoškite kremą ir įdarą. Giliame dubenyje sumaišykite varškę, cukraus pudrą, 1 valgomąjį šaukštą mandarino žievelės ir vaniliną. Grietinėlę gerai išplakite mikseriu iki vientisos masės. Nuluptus mandarinus supjaustykite skiltelėmis ir nuo kiekvienos skiltelės nulupkite foliją.

Žingsnis 4

Mandarinų pyragas Naujųjų metų išvakarėse Žingsnis 4
Surinkite pyragą. Pirmąjį pyragą padėkite ant plokščios lėkštės ir aptepkite kremu. Ant viršaus išdėliokite mandarinų skilteles. Pakartokite sluoksnius, torto viršų ir šonus aptepkite kremu ir apibarstykite šokolado drožlėmis. Torto viršų apibarstykite migdolų drožlėmis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos