Publikavimo data: 2024-06-08
Mango putėsių pyragas
Subtilus desertas su mangais papuoš bet kokį arbatos vakarėlį. Kreminis ir ryškus mangų skonis puikiai dera su šokolado kartumu. Pyrago pagrindą sudaro naminis sluoksniuotas pyragas.
Žingsnis 1
Plutos paruošimas. Dubenyje sumaišykite miltus (40 g), krakmolą (40 g), žiupsnelį druskos, kepimo miltelius (½ šaukštelio). Gautą mišinį galima porą kartų persijoti per sietelį. Atskirai išplakite 2 kiaušinius ir cukrų (65 g) iki vientisos masės, supilkite į miltų mišinį. Sudėkite ištirpintą sviestą (40 g) ir kruopščiai suplakite plaktuvu. Gautą tešlą supilkite į pergamentu išklotą formą, išlyginkite ir kepkite 25-30 min. 180 °C temperatūros orkaitėje. Atvėsinkite, išimkite pyragą iš formos ir leiskite jam dar šiek tiek atvėsti.
Žingsnis 2
Suflė paruošimas. Nulupkite odelę nuo 2 didelių mangų ir supjaustykite vaisius gabalėliais. Sutrinkite juos į tyrę naudodami blenderį. Atskirai suplakite grietinėlę (200 ml) ir cukraus pudrą (3 valg. š.) iki standžių viršūnių. Dėkite plaktą grietinėlę į šaldytuvą. Pašildykite tyrę neužvirindami ir ištirpinkite joje išbrinkusią želatiną. Svarbu: prieš tai pašalinkite iš jos visą drėgmės perteklių. Į mišinį įpilkite šiek tiek citrinos sulčių. Išmaišykite. Padėkite tyrę pusvalandžiui į šaldytuvą. Atvėsusią plaktą grietinėlę sumaišykite su atvėsusia tyrele. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Atvėsusį pyragą įdėkite į formą. Ant pyrago supilkite putėsius. Dėkite formą su putėsiais į šaldytuvą 30-40 minučių, kad putėsiai sustingtų.
Žingsnis 4
Išplakite dalį grietinėlės (250 ml) iki minkštų viršūnių. Šiek tiek grietinėlės (50 ml) palikite tortui papuošti kepimo pabaigoje. Išplaktą grietinėlę padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 5
Šokolado gabalėlius ištirpinkite garų vonelėje (150 g). Kaitinant indo su šokoladu dugnas neturi liesti karšto vandens.
Žingsnis 6
Atskirame inde pašildykite du kiaušinių trynius ir suberkite cukrų (40 g). Išmaišykite. Toliau kaitinkite mišinį, kol cukrus visiškai ištirps. Mišinys turėtų sutirštėti ir tapti šviesesnės spalvos. Energingai maišykite, kad masė nesuliptų.
Žingsnis 7
Nuimkite indą nuo kaitinimo. Pamažu supilkite skystą šokoladą, maišydami masę. Vienalytis mišinys turi būti tirštos konsistencijos. Jį galima plakti mikseriu. Į mišinį įpilkite 4 valgomuosius šaukštus plaktos grietinėlės ir išmaišykite. Tada į grietinėlę supilkite šokolado mišinį ir viską suplakite mikseriu. Gautą masę supilkite ant mangų putėsių. Vėl atidėkite formą į šaldytuvą 30-40 minučių.
Žingsnis 8
Paskutinis žingsnis. Tortą aptepkite šokoladiniu sluoksniu. Likusią grietinėlę (50 ml) užvirinkite. Nuimkite indą nuo ugnies, supilkite šokolado gabalėlius (45 g). Išmaišykite iki vientisos masės ir sudėkite sviestą (10 g). Kruopščiai išmaišykite. Užpilkite glajų ant torto.
Kategorijos