Publikavimo data: 2024-06-08
Mango pyragas
Vienas iš būdų palepinti save ir nustebinti artimuosius - pagaminti mangų pyragą. Mangų pyragas išsiskiria iš visų kitų saldžių kepinių su vaisiais. Dėl rudojo cukraus karamelės, kuria padengiamos prinokusių mangų skiltelės, pyragas įgauna ne tik įspūdingą išvaizdą, bet ir apetitą žadinančią saldžią plutelę, kuri puikiai dera su švelnia sviesto ir vištų kiaušinių tešla. O saulėtą spalvą ir lengvą citrusinių vaisių aromatą pyragui suteikia apelsinų sultys.
Žingsnis 1
Paruoškite mangą ir karamelę. Keptuvėje ištirpinkite 2 valgomuosius šaukštus sviesto ir suberkite rudąjį cukrų. Maišydami kaitinkite svieste 2 minutes, kol cukrus ištirps. Paruoštą karamelę supilkite ant kepimo formos popieriaus ir paskirstykite po visą dugną. Ant karamelės ratu išdėliokite mango griežinėlius, o į vidurį sudėkite susmulkintus migdolus.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Giliame dubenyje sumaišykite 110 g sviesto, baltąjį cukrų ir išsukite mikseriu. Palaipsniui, nenustodami plakti, įmaišykite vištos kiaušinius ir trynį. Pusę miltų sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į sviesto ir cukraus mišinį. Suberkite vanilinį cukrų ir išmaišykite. Į tešlą supilkite apelsinų sultis, gerai išmaišykite ir suberkite likusius miltus. Išminkykite tešlą, kad neliktų gumulėlių.
Žingsnis 3
Iškepkite pyragą. Supilkite tešlą į kepimo formą ant mangų griežinėlių. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir įdėkite pyragą į ją 50 minučių. Pasibaigus laikui, ištraukite pyragą iš orkaitės, palikite 10 minučių pastovėti ir atsargiai apverskite ant lėkštės.
Kategorijos