Publikavimo data: 2024-06-22
Margaritos pica su tabasko.
"Margherita" pica yra italų virtuvės klasika. Švelni tešla, prinokę pomidorai, bazilikai ir sūris - šis patiekalas tiesiog negali nepatikti.
Žingsnis 1
Paruoškite picos tešlą. Miltus suberkite į krūvą ant darbo stalo. Viduryje padarykite duobutę, supilkite alyvuogių aliejų ir suberkite sausas mieles. Šakute suimkite miltus nuo kraštų, įmaišydami aliejų ir mieles. Įpilkite šiek tiek vandens ir druskos, toliau maišykite miltus. Labai svarbu druską ir mieles dėti skirtingais etapais. Toliau minkykite tešlą ant darbinio paviršiaus, ištempdami ją taip, kad visi ingredientai būtų gerai išmaišyti. Uždenkite tešlą maistine plėvele ir palikite 30 minučių pakilti.
Žingsnis 2
Išminkykite tešlos rutulį į plokščią apskritimą. Tada švelniai ištempkite, kad gautųsi apvalus, plokščias, plonas picos pagrindas. Paruoškite priedus. Į dubenį su smulkintais pomidorais ir česnakais sumaišykite blenderiu, sudėkite smulkintą baziliką ir sausą raudonėlio žolelę. Įpilkite alyvuogių aliejaus. Jei norite, įberkite cukraus ir arbatinį šaukštelį tabasko padažo prieskoniui suteikti.
Žingsnis 3
Įdarą atsargiai dėkite ant tešlos. Viršų pabarstykite tarkuotu parmezanu ir 10 minučių pašaukite į orkaitę. Supjaustykite mocarelą gabalėliais. Kai pica paruduos, ant viršaus užberkite mocarelos ir dar 5 min. pašaukite į orkaitę.
Kategorijos