Publikavimo data: 2025-08-19
Marinate kepta lašišos filė
Lašiša laikoma vienu brangiausių šventinio stalo delikatesų. Kepta lašišos filė geriausiai tinka vakarienei dviem arba trims asmenims. Kalbant apie patiekalo priedus, geriausia neapsunkinti recepto sudėtingais gaminiais, nes kuo paprastesnis patiekalas, tuo skanesnis jis galiausiai gaunasi. Šiame recepte taip pat galite eksperimentuoti su mėgstamais prieskoniais.
Žingsnis 1
Pirmiausia paruoškite marinatą. Atskirame inde sumaišykite medų, garstyčias, sojų padažą, sezamų aliejų ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Žuvį marinuokite marinate 30 minučių, retkarčiais pamaišydami. Sudėkite filė į kepimo indą.
Žingsnis 3
Kiekvieną gabalėlį pabarstykite sezamo sėklomis ir siųskite į iki 180° įkaitintą orkaitę 15-20 minučių, kol iškeps.
Kategorijos