Marinate keptos sardinės pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Marinate keptos sardinės

Sardinės populiarios visame pasaulyje. Ši žuvų rūšis daugiausia gyvena Viduržemio ir Adrijos jūrose, taip pat Ramiajame ir Atlanto vandenynuose. Išoriškai sardinės šiek tiek panašios į silkes. Ir ne veltui, nes ši žuvų rūšis priklauso silkinių šeimai. Sardinė yra labai naudinga žuvis. Joje yra omega-3 riebalų rūgščių, didelis vitaminų, mikro- ir makroelementų kompleksas. Siūlome jums paprastą marinate keptų sardinių gaminimo receptą. Tai skanus Viduržemio jūros regiono skonio patiekalas.
Gaminimo laikas
35 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
246 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
20 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 3.85/5 (27 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Marinate keptos sardinės Žingsnis 1
Nupjaukite kelias plonas aitriosios paprikos skilteles. Būtinai pašalinkite sėklas. Taip pat nupjaukite porą citrinos griežinėlių.

Žingsnis 2

Marinate keptos sardinės Žingsnis 2
Į nedidelį dubenėlį supilkite augalinį aliejų ir sojų padažą. Sudėkite aitriosios paprikos griežinėlius. Lengvai išspauskite citrinos griežinėlius ir sudėkite į dubenėlį. Sudėkite sardinių filė į marinatą. Keletą kartų apverskite filė, kad ji visiškai apsemtų marinatą. Palikite sardines marinuotis 20 minučių.

Žingsnis 3

Marinate keptos sardinės Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę. Kepkite sardinių filė ant vidutinės ugnies po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės, kol iškeps.

Žingsnis 4

Marinate keptos sardinės Žingsnis 4
Marinate keptos sardinės paruoštos. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos