Publikavimo data: 2024-06-22
Marinate keptos sardinės
Sardinės populiarios visame pasaulyje. Ši žuvų rūšis daugiausia gyvena Viduržemio ir Adrijos jūrose, taip pat Ramiajame ir Atlanto vandenynuose. Išoriškai sardinės šiek tiek panašios į silkes. Ir ne veltui, nes ši žuvų rūšis priklauso silkinių šeimai. Sardinė yra labai naudinga žuvis. Joje yra omega-3 riebalų rūgščių, didelis vitaminų, mikro- ir makroelementų kompleksas. Siūlome jums paprastą marinate keptų sardinių gaminimo receptą. Tai skanus Viduržemio jūros regiono skonio patiekalas.
Žingsnis 1
Nupjaukite kelias plonas aitriosios paprikos skilteles. Būtinai pašalinkite sėklas. Taip pat nupjaukite porą citrinos griežinėlių.
Žingsnis 2
Į nedidelį dubenėlį supilkite augalinį aliejų ir sojų padažą. Sudėkite aitriosios paprikos griežinėlius. Lengvai išspauskite citrinos griežinėlius ir sudėkite į dubenėlį. Sudėkite sardinių filė į marinatą. Keletą kartų apverskite filė, kad ji visiškai apsemtų marinatą. Palikite sardines marinuotis 20 minučių.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę. Kepkite sardinių filė ant vidutinės ugnies po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės, kol iškeps.
Žingsnis 4
Marinate keptos sardinės paruoštos. Gero apetito!
Kategorijos