Publikavimo data: 2024-05-25
Marinuota ėriena
Geriausias receptas, kaip marinuoti ėrieną, yra tas, kurio ingredientų sąraše yra rūgštis. Tai gali būti citrinos ir sodos mišinys, kefyras, sausas vynas arba sutrinti pomidorai. Net ir paprasčiausią marinatą ėriena geriau gaminti su pirštinėmis, nes jame yra daug prieskonių, kurie gali sutepti rankas. Marinatui skirtas žoleles reikėtų plėšyti rankomis, o ne pjaustyti peiliu, kad į marinatą patektų reikalingų aliejų ir aromatų, o ne oksiduotųsi po peiliu. Marinuota ėriena puikiai tinka kebabams.
Žingsnis 1
Sumaišykite daržoves ir marinatui skirtus prieskonius. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Česnaką išspauskite per presą. Aitriąją papriką supjaustykite apskritimais. Smulkiai supjaustykite kalendrą. Išspauskite citrinos sultis. Sumaišykite augalinį aliejų, pomidorų sultis, aitriąją papriką, svogūną, česnaką, kalendrą, druską, kalendrą, citrinos sultis, juoduosius pipirus ir zirą.
Žingsnis 2
Marinuokite ėrieną. Sudėkite ėrienos gabalėlius į marinatą ir rankomis išmaišykite, kad visas mišinys tolygiai pasiskirstytų ant mėsos. Palikite ėrieną marinuotis šaldytuve 3 valandoms.
Žingsnis 3
Paruoškite marinuotą ėrieną. Mėsos gabalėlius suverkite ant iešmelių, įžiebkite žarijas anglių kepsninėje arba įkaitinkite elektrinę kepsninę. Kepkite ėrieną, kol ji iškeps, reguliariai apversdami iešmelius.
Kategorijos