Publikavimo data: 2024-05-26
Marinuota lydeka su svogūnais
Marinuota lydeka su svogūnais - paprastas ir skanus patiekalas. Tokia žuvis puikiai tiks su virtomis bulvėmis ir marinuotais agurkais. Patiekite lydeką su juoda rugine arba borodinskio duona. Jai paruošti geriausia naudoti jau išvalytą filė. Ją paruošti greičiau, be to, mažiau vargo. Marinuota lydeka gerai atrodys ir ant paprasto, ir ant šventinio stalo.
Žingsnis 1
Supjaustykite lydekos filė mažais 1 cm pločio gabalėliais.
Žingsnis 2
Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais.
Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite krapus.
Žingsnis 4
Paruoškite marinatą: sumaišykite augalinį aliejų, actą, druską, cukrų ir juoduosius pipirus. Mišinį suplakite iki vientisos emulsijos.
Žingsnis 5
Į stiklainį ar indą pakaitomis dėkite žuvies ir svogūnų sluoksnius. Kiekvieną sluoksnį pabarstykite krapais.
Žingsnis 6
Užpilkite lydeką marinatu ir uždarykite dangtį. Padėkite žuvį į šaldytuvą bent 12 valandų marinuotis. Kuo ilgiau žuvis marinuojama, tuo ji skanesnė.
Žingsnis 7
Marinuota lydeka su svogūnais paruošta. Gero apetito!
Kategorijos