Publikavimo data: 2024-06-08
Marinuota silkė su svogūnais ir actu
Labai skani naminė marinuota silkė! Receptas labai paprastas, tik sunku išvalyti silkę. Patariu silkę marinuoti dieną prieš tai, nes marinuoti reikia 5-6 valandų. Tokią silkę galima ruošti, pavyzdžiui, vakarienei arba patiekti ant šventinio stalo. Žuvį geriausia patiekti su bulvėmis, bulvių koše arba juodos duonos riekelėmis.
Žingsnis 1
Pasirūpinkite silke, išardykite ją. Pirmiausia nupjaukite galvą ir uodegą, pašalinkite visą žuvies vidų ir tamsias plėveles. Tada ištraukite stuburą, ištraukite kaulus, ne tik stambius, bet ir smulkius, kad žuvies filė būtų kuo švaresnė nuo visko, kas nereikalinga. Filė nuimkite nuo odos.
Žingsnis 2
Paruoštą filė supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Perkelkite jas į gilų indą, kuriame silkė bus marinuojama vėliau.
Žingsnis 3
Paruoškite marinatą žuviai. Sumaišykite vandenį ir actą.
Žingsnis 4
Nulupkite svogūnus ir supjaustykite juos pusžiedžiais. Tada sutrinkite jį rankomis, kad svogūnas atiduotų sultis, bet darykite tai greitai Svogūnų kiekį taip pat galima koreguoti, bet nedvejodami dėkite jų daug, nes marinuoti svogūnai pasirodys ne prastesnio skonio nei silkė.
Žingsnis 5
Dabar ant žuvies gabalėlių sudėkite svogūnus ir užpilkite marinatu. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą, kad toliau marinuotųsi. Silkę marinuokite mažiausiai 6 valandas. Per šį laiką ir žuvis, ir svogūnai sugers marinatą.
Žingsnis 6
Išimkite marinuotos silkės gabalėlius iš marinato indo ir sudėkite juos ant silkės padėklo. Ant silkės sudėkite marinuotus svogūnus, įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus.
Kategorijos